CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 11, 2009

Terkenang Semasa Dulu!! RETRO

Terkenang semasa dulu..
Hatiku merasa rindu..
bilakah dapat bertemu..
~erm apa lagi hah rangkap Lagu R.Azmi ni... tak hengat ler...

tetiba tengah sibok2 buat akaun...aku teringat lak kehidupan semasa kecik2 dulu...betapa bestnyer dulu...antara benda yang masih segar dalam ingatan....

(1) TOYS


Pernah menjadi kegemaran aku & my lil sis.. kalu p kedai mesti beli ...tapi yang bestnyer ikut cakap kawan kena pangkah kat kepala patung tu sebab takut nanti patung tu bangun jadi hantu..bangang betul..


Yang penguin tu best tau..kalu ader kira canggih ler..piano tu pulak main sampai tercabut-cabut tempat tekan..maser tu kata kalau kaya mesti nak beli piano.. tapi sampai sekarang bukan sajer piano..Bonggo pun habuk tarak!!

(2) JUNK FOOD


Yang singgam kotak tu sedap oo.. sehengat aku 10 sen - 1...ader macam2 raser..singgam dia kecik2 jer.. yang singgam ala2 red indian tu best gak..selalu beli then patah 2 ..separuh bagi adik aku..aku penah tertelan singgam..panik giler!! takut mati..takut jantung melekat tak berdenyut.. lagi satu fakta bangang aku masa kecik!!

tapi biskut gula sampai sekarang femes tau...mesti yang habis gula kat atas tu..biskut buang!! nasib baik tak dapat diabetes!!

(3) GAMES

Dolu2 maner ader PS2,3 or PSP...so layan games macam ni pun dah kira hebat..
Games koboi tu dulu abang aku punya..aku ingat lagi masa tu arwah ayah aku suruh kumpul duit tabung sebab nak pi Singapore... so kitorang beli games kat saner ler..tapi akunyer games Mickey Mouse jadi fireman...tak best langsung...kitorang 4 beradik berebut main games ni jer... aku ingat lagi kalau masuk jer penjahat dia mesti tembak kat pusat...nanti tergedik2 dia melompat...fuh dasat.. (sambil terngiang-ngiang music games ni...!!)
games SUPER MARIO BROS...sangat lah bestnyer..menjadi POJAAN HATI KAMI 4 BERADIk..tapi abang aku jelah yang satu2-satunya dapat menyelamatkan princess tu... aku terror gak tau... kawan sekolah rendah aku - Melissa Izzuen siap haja jalan shortcut dia... bestnyer!! games ni kat PS2 pun dah boleh layan...abang aku nyer lagi kitorang belasah!!
(4) CARTOON
Ni ler antara katun2 yang aku pernah layan dulu...
Thunder Cats... siap ader lagu tau... Chitara lari laju..terbukak baju!!
Popeye the Sailorman..tut tut...tapi katun ni still fames lagi kan...
HEMAN ...I', the master of Universe...
Banyak lagi katun nyer..
Tapi sekarang mesti kena tengok WONDERPETS sebab farish suka sangat..bak kater bait-bait lagunyer.. APER YANG PENTING... KERJASAMA!!
lagi satu kalau upin & Ipin pun, my Baby tak bergerak dari TV..layan!!
TAPI ITU SEMUA TINGGAL KENANGAN... INGATLAH SEMALAM ADALAH KENANGAN..HARI INI ADALAH KENYATAAN..ISOK ADALAH HARAPAN..
SO LU PIKIR LAH SENDIRI... ASSALAMUALAIKUM WBT..