CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 29, 2009

During CNY Holiday

Gong Xi Fa Cai ...

So this tine we grab to go for holiday.. so on Sunday we decided to go back my mum punya Hometown kat Batu 19 1/2 , Kampung Parit Dayang, Bagan Datoh, Perak... almost 6 years kitorang tak balik saner tau...ekceli banyak kenangan kampung ni..dulu2 masa kecik2 excited nak balik sebab nak mandi parit...dulu best sebab opah aku ader lagi..then balik umah opah..lepas arwah opah dok kat PJ ngan makcik aku..rumah kampung pun jadi usang so orang kampung robohkan ler.. so sekarang yang dok kat kg hanya my uncle..Pak Uda..pak uda aku ni rajin orangnyer..tau jer kitorang balik mesti dia panjat pokok nyor..ape lagi minum ayor nyor mude ler!!.. lepas lunch (masak lemak puck ubi + sambal belaca...slurp..slurp).. kitorang terus gerak ke Cameron Highland.. memang tak nak tidor kampung sebabnya... erm bIARLAH RAHSIA...



So we all trus pi Cameron...dari Bagan Datoh ker Teluk Intan..trus je pi ke Tapah... Perjalanan ambik masa dalam 3 jam lebih.. so dalam kul 6pm kitorang check in kat STAR REGENCY HOTELS & APARTMENTS, BRINCHANG...very strategic location..depan pasar malam..accessible..walking distance.. so sampai jer
..we rest first..then after Isyak Prayer baru ler pi pasar malam... borong aper lagi makanan ler..so kitorang jalan sampai kul 11pm...then trus balik hotel..penat giler tau..trus tido..

Isoknya kul 11am dah kuar..1st place kitorang pi ialah Rajuu's Strawberry Farm.. beli strawberri coklat + madu + cream + ice coklat strawberry..macam2 ler..kopak duit aku!!!.dah kenyang and dah posing amik gambo..trus pi Boh Tea Farm kat Sungei Palas..
Kat Boh tu pun dok kat tepi Coffee Shop dia sambil minum tea tarik..syahdunya angin sejok menggigil!!so lepak2 dulu..posing2 dulu..budak2 pulak sibuk meround kat factory...so bila dah penat kitorang chow ler..



so next station... Pasar at Kea Farm..my mum & my sis borong beli sayur.. bebudak pulak demand nak cactus..jaga korang kalu tak jaga betul2 aku karate sorang2!!garang oo.. lepas nak habiskan duit 1 bag kat pasar tu.. raser perut dah keroncong... so we decide balik ler..almost 5pm gak ler.. jalan nak turun dari Kea Farm ke Brinchang jammed plak.. tetiba my younger sis jerit...

"Cube tengok atas..gerhana matahari ler"..so kitorang sibok ler mendongak ke langit...nampak ler Gerhana matahari.. so excited ler skit tengok gerhana tu..
Then bila sampai bilik semua berebut mencekik..kebulur beb.. malam takder aku tak kuar..my kids sibok main UNO..aku and my mum layan bontot budak kecik..my sister kuar dgn boyfren dia..my younger sis kuar dgn hubby dia p pasar malam.. norma sibok membuta.. isoknya nak check out dah..

so ari Selasa 27th Jan 2009... kitotang check out ler lepas zohor prayer.. on da way nak turun kitorang singgah Bee Farm kat Habu dengan Boh Tea Centre kat Habu gak...tapi jalan dia lagi seram dari yang Sungai Plas punya..adik aku sibok nak beli T-Shirt Boh tu.. My baby dah pengsan... Abng ngah yang best tu boleh pi panjat kat View Point sorang2 kononnya nak amik gambo..tengok dia kelakor dah bulat kena panjat bukit tinggi..tapi dia enjoy..masa on da way trun my mum singgah kedai orang asli singgah beli petai!!..

anyway it such a great holiday!! DUIT PUN DAH HABIS..GAJI BULAN FEB LAMBEK LAIE..SO MAKAN LOTI LOR!!