CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, September 15, 2009

DUGAAN BULAN RAMADHAN Part 2







Last Saturday, once again aku diuji dengan 2 ujian skali gus...
~2.30pm - 12.09.2009~
My mum request bwk pergi Hospital Ampang..asma dia semakin teruk..cannot breath...so bawak dia sorang2 jer..
~2.50pm~
Sampai hospital..drop kat emergency...dia trus masuk kat separa critical..di rawat diruang asma..aku cakap mak ambik nebulizer dulu..aku parking keta jap..nanti aku register..then trus parking kat kawasan luar hospital..tepi jalan..cosider illegal parking..tapi byk keta park along that road..both side penuh..biasaler hopital kan..nak-nak kawasan emergency..aku memang nak parking skejap sbb nak uruskan registration mak aku..then baru parking bebetul..
~2.55pm~
dah register..trus tengok my mum yang kena nebulizer..hati tak sedap..so ckp kat mak tunggu jap..nak pi park keta properly..
~3.05pm~
YA ALLAH..KETA AKU KENA LANGGOR..BENGANGGGGGGG!!!BODOH BETUL DRIVER TU..Budak lelaki tu kater kat aku sori dia tertidor..boleh cakap macam tu ...dia bawak CAMRY 2.0..teruk sama macam keta aku..dia dtg dari arah bertentangan...keta aku yang last kat line tu..dia kasi hentam..nasib baik aku tak sampai lagi kat keta...just imagine...MPV Nissan Livina...dah jadi MyVi..dah ler nak raya..memnag teruk...tak boleh gerak..dia bawak laju giler..
nak balik kg camner?
~5.00pm~
Pi balai polis ampang..buat report..at the same time my hubby yang handle my mum..then dia kol..my mum admit hospital..lung infections+asma...Ya allah..macam2 dugaan...
SEKAARNG KETA KAT WORKSYOP...MY MUM STILL LAGI KAT HOSPiTAL..AKU KEPENATAN 2 HARI JAGA WAKTU SIANG..1st NITE ALONG AKU..2nd NITE adik AKU then tonite turn ALONG BALIK..AKU JAGA SIANG JER..COZ H1N1 bahaya utk ibu mengandung..
So now obviously aku memang penat + stress + tension + sedih..Memang beso DUgaan yang aku dapat..semoga ader HIkmah sebaliknya..insyaallah!!! DOAKAN KENGKAWAN

Saturday, September 12, 2009

DUGAAN BULAN RAMADHAN

Sesungguhnya Allah kurniakan dugaan untuk umat yang DIA sayang...INSYAALLAH..untuk dugaan yang diterima ALHAMDULLILAH..

My mum not feeling well..since last Sunday...dia kater tak larat..so we assume gastrik dia dtg balik..memang lazimnya every bulan Posa dia mesti ter miss 3-5 hari posa sbb gastrik yg teruk..On monday pi Clinic..Dr bg ubat gastrikk..then dia kater macam semput..the next day on selasa dia semakin teruk..Asthma pulak..macam2 ubat makan tak jalan..

then hari Khamis lepas sahur dia kater sesak nafas..so aku EL on that day..bwk pi Hospital Ampang..wat nebulizer...lepas tu ok..tp bila sampai umah no improvement..aku rasa getting worse plak..than aku ajak pi umah ustaz kat kajang ni..ustaz dr Darul Syifa..tp dia tak nak..

semalam dia kater dia tak tahan..so aku paksa dia pi umah ustaz tu gak..janji jumper 10 malam..tapi kakak aku lambat so plus sesat kitorang sampai dalam kul 10.45pm..mintak maaf ustaz..

masa on da way tu mak aku jd temper jer..then dia mcm takut..sampai jer ustaz tu baca ayat2 al-quran..tetiba dia tak sedar..so jd ler ala2 citer MISTIK + HISTERIA...takut gak..tapi kuatkan semangat..
mak aku mmg senang kena kalu p tempat2 yg lain macam skit.. ALHAMDULLILAH dgn Bantuan ustaz tu & dengan IZINnya ALLAH mak aku dah ok..

tapi malam td still tak bleh tidor..dia asyik batuk + semput...tp dia kater tak raser berdebar macam sbelum ni..sian Mak aku..mmg kali ni Asma dia makin teruk.. YA ALLAH berikan laer mak aku kesihatan yang sempurna...

KENGKAWAN DOA KAN KESIHATAN KAMI SEKELUARGA YA!!!