CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, August 20, 2009

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN untuk semua umat Islam seluruh dunia...semoga kita mendapat keberkatan dan kesihatan yang sempurna untuk menjalani ibadah puasa kali ini...semoga segala ibadah kiter diterima ALLAH SWT..

dolu2 masa kecik memang kureng skit time posa...tak larat..asyik2 countdown..rasa nak berendam or nak dok dalam peti ais jer...bila raya aku ler raja kutip duit raya...

tp sekarang aku memang suka bulan ramadhan..sebabnya aku rase meriah tau bulan ramdhan ni..selruh masjid penuh dgn cahaya and org...bunyi orang2 semayang terawih..bertadarus..area umah aku sampai ke tengah malam ler..memang happenning...

time bazaar ramadhan lagiler giler..abis duit..tapi best..tapi dolu2 masa dok kg baru lebih happening dari area cochrane ni..kalu nak pi yang banyak choice kena pi desa pandan...'

tapi masa kat kg baru...dekat dgn pasar minggu ..jln raja alang ...jln masjid india..best ooo KG BARU...I LOVE KG BARU..

anyway SELAMAT BERPOSA SAKAN SEKALI LAGI..SAYA MINTAK MAAF ZAHIR & BATIN JIKA TERDAPAT KATA2/PERBUATAN YANG MENGJENGKELKAN/MENYAKITKAN HATI SEMUA2..MINTAK MAAF DARI HUJUNG RAMBUT SAMPAI HUJUNG KAKI...HALALKAN SEGALA-GALANYA...

Sunday, August 16, 2009

BUSY GILER

Lamanya tak update blog...sekarang memang no time ler... BUSY GILER.. TENSEN PUN ADER...

WHY U SAID THAT U R REALLY BUSY...

1. tengah year end audit..need to fibish before raya..if not no B$$$$S lor..

2. kena jaga department..hih hih hih..dah jadi boss ni lagiler payah...

3. once u have been upgrade kena struggle ler skit.need to read & learn..need to manage & solve... need to control & decide...hoiushh heavy task ler..

4. from morning sickness now become evening sickness..la ni petang sampai malam asyik pening kepala.. alhamdullilah dah 4 bulan..scan tak nampak lagi ...movement belum rasa lagi..last check up turun weight 2 kg..yesss..nak kena diet even pregnant ler..sebab skrg pun dah heavyweight tau..ala2 geng SUMO

5. pity farish..lately slalu no time to spend with him..mommy busy at work..balik malam jer..sekarang pulak asyik check-in umah opah dia..sian mommy tak dapat nak peluk2 dgn farish..the best thing is now dia agak kureng manja dgn aku..macam tak pedulik jer..lebih manja dgn opah + mak long + acik dia...lagi le sodih,,,huwahhhhh!!!

6. jadi committee Dinner Penjanabebas..kena pi meeting kat subang plak...nasib baik existing committee well experienced..so bole belaja ler..aku pernah lead committee utk farewell dinner CEO aku masa 2004 dulu..tapi utk 300 pax jer... ni 800 - 1000 pax..giler tu.. 1 malaysia..siap ader menteri...fengsannnn...

tak tau ler kalau nak diluah memang byk ..tapi sabor jerlah...

semalam aku wat kenduri ...in conjunction with ...

1. kenduri arwah untuk my 1st doter..ARWAH NUREDREEN ALISSA..genap 3 tahun she left me....i still loving u..no matter where u are..u always in my heart... semoga dicucuri rahmat.ALFATIHAH

2. kenduri menyambut puasa..SELAMAT BERPUASA UTK KAWAN2 SEMUA..semoga ibadah kali ini diterima ALLAH dan MAAFKAN SEGALA KESALAHAN SAYA SELAMA2NYA..

3. kenduri kesyukuran..dapat rezki sikit..ALHAMDULILLAH...

yang best lagi satu SEMALAM dapt gak aku nengok citer AYAT2 CINTA...aku ader bacer buku tu..tapi memang buku tu memang best...citer kureng..aku lebih nangis baca buku dari nengok citer..tapi now this movie become 1 of my feveret..

oklah hubby dah bising suruh mandi..baru balik berjalan dgan adik ipar carik brg kawin dia..tapi tak best kena pakai Mask..lemas and rimas...what to do this H1N1 memang buat everybody worry..

okler see u guys for the next update...insyallah.. wassalam...

Monday, August 3, 2009

Terkenang semasa dulu...part 2

hihiiii..last weekend sibok selak album lama2..bosan2..tetibe tringat gambo masa dolu2.. bestnya zaman dulu..



1.zaman sekolah..kita enjoy
2.zaman kat itm..ramai kawan..rasaler graduate dapat scroll
3. zaman kerja..merasa kurus...giler oo..mesti korank nengok terkezut..



nengok ler tapi yang lebih banyak kat FB ler...


Masa ni 5 Mulia..last year in school



@ UiTM Cawangan Perlis..Diploma in Accountancy 1997-2000
Antara geng kat ITM Perlis..ni bilik aku..memang port sebab dekat Kolej lelaki..so sape2 nak usha boyfren masing or nak cuci mata kat bilik aku ler tempatnya..Kolej Cendana bilik 012


ni kat ITM Shah Alam..aku sambung Degree..ni dgn geng masa malam Pre-Graduation..kira last night ler ni..maner aku???


Hari bersejarah..alhamdullilah cita2 aku and my parents tercapai..tankiu mak & ayah..eve this time my father was not here anymore but i know he proud with me..


This is my 2nd job actually but the 1st job..contract for 3 months..receptionist @ Alstom Power..then dapat Junior Secretary @ Housekeeping Department, Grand Seasons Hotel. Permanent job tapi stay for 1 year jer..this place memang seronok keja..ramai kawan2..so enjoy..kat sini ler i found my soulmate..hih hih hih..