CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, July 20, 2009

My Cousin's Wedding



Nurul husna ni anak mak yong aku (adik mak aku)..this is her 2nd doter..but 1st time organise wedding..grand aku raser..ader 11 khemah tu...
aku suka pelamin dia ..cantik..bila kena good lighting..class tau..tapi yang tak bestnya pelamin atas stage..timggi sgt..takut aku..tapi grand ler..malam sabtu ader berinai..dia nikah friday 17th July..
19th July dia sanding..my mum besday tau..tapi tak celebrate pun ...baru tadi jer pi celebrate bawak my mum makan piza hut..opps salah citer lak..
punya ler ramai manusia datang wedding dia..maklumler bapak pengantin,mak pengantin dengan pengantin sekalik orng kuat UMNO and Belia 4B..tu yang 1 malaysia kot datang..fening aku nengok..lagipun kira 1st time kawin kan anak..tu yang ramai serbu tu..
tapi malam yang best...ikut adat orang perak ader salam beradab..pengantin dok kat pelamin..all the family 1 by 1 dengan ikhlas hati bagiler duit saguhati.ikut ikhlas..tiada paksaan.. then lepas tu ader acara baling gula2 and duit.. aku berebut dapat ler 90sen..hih hih hih..duit tol pun tak lepas..yang best tu tengah syok2 depa ni mengutip gula2 and duit..tiba2 bomba pancut air..abis basah dengan pengantin and parents diorang..nasib baik aku tak kuar pi kutip masa tu....tengah excited2 nengok diorang kena pancut ..rupenya mak aku HAJAH NORMAH pun ader..basah kuyup dia..siap bawak farish lagi...suka ler lil hero aku..main air...
settle semua dah absah kuyup...kitorrang semua bantai berkaraoke samapi kul 12midnite..ader show free\.. adik Dato CT, CT saerah pun datang gak..so dia pun saje2 perform 2lagu...oklah..ader gak artis datang..ekceli dia best buddy kakak sulung pengantin..
aku balik dari umah makcik aku kul 112.30am..ngantok giler..samapi umah kul 1am..trus tido kan hero aku..nasib baik monday cuti..tapi isok selasa kena kojo...malasnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........

1 night in Istana Budaya




15 July 2009 with "COMPLIMENTARY TICKETS" from Julie's ex-boss..so we had a good experience to watch a extravaganza theater "THE MERCHANT OF BOLLYWOOD"..shava shava..jai hooo..

so both of us sampai around 8.15pm..luckily cik fiza tu inform kena pakai proper attire..ghopenya that the 2nd night tapi close for public..utk VVIP and media only..so we all ni kara guna baiknya cable dapat masuk..
around 8.45 Mahadir Lokman announce kena bangun sebab ketibaan ader kerabat diraja if not mistaken YDP Negeri sembilan punya wife..maybe..then kena nyanyi negaraku..ok gak lame tak layan oo..nyanyi dengan semangat nya..
once finish..the show start..very colourful and all the dancer move so graceful..the best thing is pakaian diorang..colourful and sexy...fuiyohh..
tapi lagu nya 1 jer aku tau..SHAVA SHAVA..yang lain tak tau sebab diorang buat lagu baru..lagi satu siap ader intermission..mcm nengok wayang industan lak..ader rehat2 dalam 30 min..
so far okler shownya..
end of the event all the guest bangun and berjoget reramai..mase tu lupa diri lak yang tengah mabuk...hih hih hih..
show end around 11pm..then rushing balik rumah..rupenya my mum kater my lil hero sakit perut sampai muntah2..ingatkan kena food poisining tapi rupenya ari tu 1 hari suntuk tak makan aper2..so perut masuk angin..bawak p clinic then suap bubur McD abis 1 mangkuk besar..sian hero..mommy p berlibur anak tak sihat..sorry dear..mommy wont do it again..
last but not least those who are love hindi' dance and songs..this is the best time to watch live how they move follow the melodies... EXCELLLENT... with standing ovation..big applause..

Tuesday, July 14, 2009

THE MERCHANTS OF BOLLYWOOD

Hooray..dapat complimenatary ticket for this concert..ekceli adik aku Julie yang dapat dari x-HR Manager dia kat opis dulu..la ni x-boss dia tu keja dgn Wan Zaleha radzi…so since dia ader extra ticket dia offer ler weouls..

Tak tau ler show nya camner..tapi aku gerenti mesti colourful and full of sparkling musical…extraordinary dance steps… and of course the gorgeous dancers will show their gentle movement…SHAVA SHAVA…JAI HOO…

I try to snap picas ler if they allowed..if not just boleh nengok gambo kitorang jer…

This high-energy show ni kat Istana Budaya tau..from 14 – 26 July 2009… Harga ticket pun quite okler…tapi nasib baik Free…hih hih hih…
Kalau saper2 nak enjoy yourself..pi ler visit this website www.ticketpro.com.my ….
Sementara ticket available…

Tapi okler mengubat gak kelukaan…aritu plan nak nengok Konsert Lelaki from Anuar Zain kat Istana Budaya…but the ticket sold out..so this time dapat gak pi nengok show kat saner..


Monday, July 13, 2009

LAWAK PETANG

Dah lamer tak update blog...so tadi clearkan email ofiz...maklumler last friday cuti..banyak unread email dalam inbox kena clear..if not byk email tak masuk...so terbaca emaill dari along aku pasal koleksi citer2 lawak...so just nak share dengan bloggers yang meng"visit" blog aku ni utk melepaskan tensen...

Citer 1
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

Citer 2 Seorang posmen yang datang menghantar surat .
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"

Citer 3
Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala

Citer 4
Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia bertanya: " Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang lain?" "Dah tentu, " jawab doktor. "Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca," kata lelaki itu dengan riang.

Citer 5
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat .
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"

huwah huwah huwah...ni gelak orang tensen ni sebab banyak kerja..YEAR END AUDIT 2009... KENA WAT CEPAT2 SEBAB AIM BONUS BEFORE RAYA...