CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, May 25, 2009

Bikin Panic

last Saturday..memamng wat keje gila..pi check in Maytower Hotel and Services Apartment kat area masjid india..hotel baru..ok gak.. Deluxe Studio Apartment..ade 1 Queen bed + kitchenette + tv + 1 sofa bed... swimming pool x besar sangat tapi convenience gak coz tak ramai orang...

so weouls just stay 1 nite jer..sambil2 tu nak pi merayau kat pasar malam ..konon nya nak beli baju raya... hih hih hihh gelojoh betul..

So 1st day tu biasa jer..my hubby bawak farish mandi pool then aku and my mum pi bersonping..adik aku xnak ikur cos kawan dia pun tompang skaki mandi pool..

so the next day - ahad.. si farish dah bangun so early..lately ni dia memang suka bangun awal..sometimes kul 5 bangun suruh aku bukak u-tube nak tengok WONDERPETS...marahnya... bila dah buka dia joget2 sambil nyanyi pelat dia tu..

tapi that morning really make me trauma... yelah dia pergi panjat2 head board sofa bed tu tetiba dia jatuh kepala dia kena bed side table first then baru terhantuk ke lantai... YA ALLAH..berderau darah aku...memang bunyi kuat giler..dia nangis sampai takder suara... aku dan panik giler..my hubby dalam toilet..mak aku membebel ler kitorang becos tak tengok anak bebetul...

pastu muntah banyak giler.. then adik aku trus sambar kunci keta aku dokong dia trus pi hsopital..dalam keadaanpanik we just keep thinkingthe nearest is Damai Service Hospital..i dont care with the cost as long my baby save..

sampai register terus jumpa doktor..then dia vomit again and again..Allah jer yang tuhan betapa panik nya aku..cukupler sorang my baby dah meninggal..aku rasa tak sanggup hilang the next one.. then doktor bagi pain killer..that one is the last resort then dia suggest wat X-Ray.. but we have to wait about 1 hr since the person in charge is on call basis during the weekend.. at last masa tunggu farish tertido..so tak nangis ler

but by the time nak x-ray dia bangun..ermmm jenuh aku and julie (adik aku) pegang kepala dia sebab nak x-ray... tapi dapat gak setelah 1/2 jam berusaha.. lepas dapat film x-ray tu doktor standby tu comment.. so far ok.. but to get the exactly have to wait monday morning..biar pakar Pead yang comment..

So this morning dengan perasan berdebar nya aku pi spital balik.. alhamdullilah... no damage on his skulls structure..it's normal..lega aku..ALHAMDUllilah... tapi sampai ke saat ni aku still terbayang-bayang macamaner dia jatuh tu.. yelah jadik in front of you eyes... TRAUMA tu..

anyway my lil Hero ni memang ler slalu jatuh..then aku raser more than 10 times pi clinic bcoz jatuh head injury.. tension plus trauma aku..
just now aku call mak aku tanya condition Farish..dia kater ok and activenya same jer.. semakin lasak lagi ader .. Farish...farish... memang wonderboy...

Ni X-Ray skull dia


Ni report doktor

Thursday, May 21, 2009

YEszaaaa

Akhirnya...semalam tarikh keramat 20hb May 2009 aku selamat membuat presentation depan big boss of RANHILL...alhamdullilah..setelah berhempas pulas dengan Business Plan then dah present depan big boss and also Board of Directors semalam...

akhirnya...

SUKSES..SUKSES..SUKSES...

its really a great experience for me..best way to develop Communication Skills, My english and also my knowledge...

Even lots need to improve...but i'm happy... now need to learn some more to go for better position..

now my time to LEARN..LEARN and LEARN.... kengkawan please doa for my success...
INSYAALLAH...

Wednesday, May 13, 2009

Alhamdullilah....

Selama sebulan aku berhempas pulas siapkan business plan & budget for the Company..at last settle gak..nasib baik boss2 aku banyak gak tolong...

susah giler nak wat business writing..english dah ler out..nasib baik sifu ader ajor...

selama ni aku slalu balik keje lambat..paling cepat kul 7.30pm...kalu tak mesti kul 9.00 or 10.00...sian farish no time with his mommy...tapi seksa aku belum lepas lagi...next wednesday kena present depan Board Directors..takut nyer!!!! pas time ni nak wat..trus rasa nak parkinson..ni nak prepare material dulu.. wednesday oh wednesday...hopefully everything ok...

after finish everything... aku nak qado' time dengan farish..nak bawak p mandi swimming pool ingat..tapi tak tau bila lagi!!nak pi vacation...then aku ingat nak pi Spa or saloon..nak release tension..hari ni pun curik time skit update blog sebab dah hantar kat BigBoss utk sign and her secretary tengah compile everything...

anyway kengkawan tolong doa2kan kejayaan aku on this wednesday...mana tau kalau success dapat Promotion ker..increment ker!!!insyallah..insyallah..

this week pun my bez fren - Noisy Club's Member dah tambah 1 lagi waris nya..anyway Congrats 2 Yol, Boo and Ammar... http://shuzana.blogspot.com...take care ur lil'l princess..such a cute girl..hopefully to see you soon... :-)

Saturday, May 2, 2009

happy anniversary sayang

tup tup dah 4 tahun aku kawin..hih hih hih...still ingat lagi 02.05.05 aku dinikahkan dengan seorang suami bernama Mohd Suhaimi bin Yusof..orang pasir mas, kelantan..

hih hih hih..dulu aku punyerler menyampah orang Kelantan...tak suka tak suka tak suka...last2 my soulmate orang saner..kah kah kah!!

He is nice person..what i like about him..he loves his kids so much!!bukan ler lelaki kaya..kerja pun biasa2..tapi aku still happy..walaupun tak mewah tapi aku still gemok gak..terlebih makan rasernyer...

aku jumper dia kat Grand Seasons Hotel..dia supervisor..aku secretary... 1 department..so bercinta 1 opis hih hh hihhh!!

then bercinta tak lame and bertunang just 11 months..so we get married on 2.5.05..samer besday dengan David Beckham..

masa ari nikah ader kes gak...tok kadi lambat datang!!dia janji datang kul 11..tup tup mai kul 12..tok imam kat umah aku kol..ghopernyer dia terlupa sampai sempat bawak teksi...nasib baik ler..kalu tidak tak kawin ler aku...

aku nikah gantong tau...reception 3 september 2005..bayangkan even dah nikah kitprang tak hidup bersama..mak aku siap warned jgn lebih2 kalu kuar ..hih hih hih...takut nanti takder seri masa sanding...sodih sodih sodih...xleh nak main masak2 tau!!!

lepas sanding 3 sept 2005 plak ingatkan malam tu aderler event as 1 night as husband a& wife...tapi kelakornya aku...aku tetido malam tu,,sedar2 kul 6am..tengok laki aku xder sebelah...so panik gak..terus kuar bilik...tengok2 dia tido kat luar..paling dekat dengan pintu bilik..aku bengang gak..terus kejutkan dia siap marah apahal tido luar..bilik pengantin punya ler kelass..dia dalam keadaan mamai2 tido terus cakap macamnaer nak masuk ..rupernyer aku kunci bilik..dia yang marah dia kater apahal pi kunci...

so 1 night tak jadi ler malam tu... so the next day dia ajak tido umah dia kat sentul...so kitorang pun honeymoon ler dulu kat situ...tapi kelakor gak..ekceli aku takut gak dengan benda2 camni...tapi la nih,,jgn citer..pantang lepa...hih hih hih taklah...

tapi 4 tahun aku raser still maser untuk mengenal pasangan anda...not 100% u know about him..aku still dig out everything about him...

apapun Abang tankiu for being such a good hubby for me and a good abah for farish...hopefully you being a great son in law for my mother!! semoga cinta kiter kekal selamayer...semoga kasih kiter dirahmati Allah swt... I LOVE YOU SO MUCH..NOTHING GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU>>>