CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 29, 2009

During CNY Holiday

Gong Xi Fa Cai ...

So this tine we grab to go for holiday.. so on Sunday we decided to go back my mum punya Hometown kat Batu 19 1/2 , Kampung Parit Dayang, Bagan Datoh, Perak... almost 6 years kitorang tak balik saner tau...ekceli banyak kenangan kampung ni..dulu2 masa kecik2 excited nak balik sebab nak mandi parit...dulu best sebab opah aku ader lagi..then balik umah opah..lepas arwah opah dok kat PJ ngan makcik aku..rumah kampung pun jadi usang so orang kampung robohkan ler.. so sekarang yang dok kat kg hanya my uncle..Pak Uda..pak uda aku ni rajin orangnyer..tau jer kitorang balik mesti dia panjat pokok nyor..ape lagi minum ayor nyor mude ler!!.. lepas lunch (masak lemak puck ubi + sambal belaca...slurp..slurp).. kitorang terus gerak ke Cameron Highland.. memang tak nak tidor kampung sebabnya... erm bIARLAH RAHSIA...



So we all trus pi Cameron...dari Bagan Datoh ker Teluk Intan..trus je pi ke Tapah... Perjalanan ambik masa dalam 3 jam lebih.. so dalam kul 6pm kitorang check in kat STAR REGENCY HOTELS & APARTMENTS, BRINCHANG...very strategic location..depan pasar malam..accessible..walking distance.. so sampai jer
..we rest first..then after Isyak Prayer baru ler pi pasar malam... borong aper lagi makanan ler..so kitorang jalan sampai kul 11pm...then trus balik hotel..penat giler tau..trus tido..

Isoknya kul 11am dah kuar..1st place kitorang pi ialah Rajuu's Strawberry Farm.. beli strawberri coklat + madu + cream + ice coklat strawberry..macam2 ler..kopak duit aku!!!.dah kenyang and dah posing amik gambo..trus pi Boh Tea Farm kat Sungei Palas..
Kat Boh tu pun dok kat tepi Coffee Shop dia sambil minum tea tarik..syahdunya angin sejok menggigil!!so lepak2 dulu..posing2 dulu..budak2 pulak sibuk meround kat factory...so bila dah penat kitorang chow ler..



so next station... Pasar at Kea Farm..my mum & my sis borong beli sayur.. bebudak pulak demand nak cactus..jaga korang kalu tak jaga betul2 aku karate sorang2!!garang oo.. lepas nak habiskan duit 1 bag kat pasar tu.. raser perut dah keroncong... so we decide balik ler..almost 5pm gak ler.. jalan nak turun dari Kea Farm ke Brinchang jammed plak.. tetiba my younger sis jerit...

"Cube tengok atas..gerhana matahari ler"..so kitorang sibok ler mendongak ke langit...nampak ler Gerhana matahari.. so excited ler skit tengok gerhana tu..
Then bila sampai bilik semua berebut mencekik..kebulur beb.. malam takder aku tak kuar..my kids sibok main UNO..aku and my mum layan bontot budak kecik..my sister kuar dgn boyfren dia..my younger sis kuar dgn hubby dia p pasar malam.. norma sibok membuta.. isoknya nak check out dah..

so ari Selasa 27th Jan 2009... kitotang check out ler lepas zohor prayer.. on da way nak turun kitorang singgah Bee Farm kat Habu dengan Boh Tea Centre kat Habu gak...tapi jalan dia lagi seram dari yang Sungai Plas punya..adik aku sibok nak beli T-Shirt Boh tu.. My baby dah pengsan... Abng ngah yang best tu boleh pi panjat kat View Point sorang2 kononnya nak amik gambo..tengok dia kelakor dah bulat kena panjat bukit tinggi..tapi dia enjoy..masa on da way trun my mum singgah kedai orang asli singgah beli petai!!..

anyway it such a great holiday!! DUIT PUN DAH HABIS..GAJI BULAN FEB LAMBEK LAIE..SO MAKAN LOTI LOR!!

Wednesday, January 21, 2009

Puan Cok..Aku pun suker entry ko!!

Aku visit blog nurul a.k.a. puan cokolat http://puancokolat.blogspot.com tadi..so dah suke 1 entry dia.. Nurul sori yer aku ciplak entry ko..just wanna share dengan yang lain2..TANKIU puan cok..

Boleh ker nak ikut yer plan ni... rase macam takut jer... sian makanan yang sedap2 tu..kalu aku takder saper nak abizkan... tapi Azam 2009 nak kuruskan badan..tapi tak start2 lagi.. tengokler kalau aku dah ready dari segi mental aku ni...i will follow this plan..
Yerlah target aku dapat turun macam saiz masa belajor kat S.Alam tu pun dah ok!!! YA ALLAH KUATKAN LAH SEMNGAT HAMBAMU INI!!

Tuesday, January 20, 2009

Cute tak...

Ni namernyer meroyan nak anak pompuan... so si farish jadi mangsa keadaan.. saje jer aku amik picas ni..ni masa last 2 weeks aku & family pi bejalan kat Masjid India ... so masa tengah tunggu mak & adik aku pilih barang... aku and adik ipar aku Boy buat keje.. so CUTE tak...? Model Tudung Arini..!!!

Dear Bloggers...Please comment!!!!





Monday, January 19, 2009

MY WEEKEND STORY

Happy Birthday Princess Adrianna Elisha
Princess Adrianna Elisha ni anak angkat mak aku punya anak..so consider my niece ler ni!! She turns to 5 on 14th Jan 2009. So her mummy organize small party for her kat McD Jalan Pahang yesterday..maklumler anak sorang..lagipun her daddy said anak dia insists nak wat birthday party kat McD since dia umur 3 tahun.. Finally her wish comes true. .. it was a nice party..my kids pun happy dapat makan + gift + play games.. nasib baik si farish pun independent..tak banyak ragam..




Farish dah sihat..
Alhamdullilah..Fraish dah sihat..aku hepi giler!! Dia dah jalan semakin laju!! Tapi 1 je masalah dia mengada2..nak ikut kehendak dia.. aku memang malas nak layan.. so sasaran dia Opah and Abah dia ler..yang best nye neighbour my mom said Farish ni merengek sebab nak adik!! Hih hih hih..suka aku dengar..aku memang nak tapi my Hubby kater nanti dulu..tunggu Farish dah boleh pakai baju sindri..baru boleh pk yang seterusnya…oklah Bang..!! tapi kalau rezki datang Ayang takkan tolak..hih hih hih.. Ekceli maser Saturday tu kitorang bawak farish pergi jumpa mak ngah aku kat umah abang aku.. sebelum ni mak ngah aku dok ngan kitorang..sampai umur farish 11 bulan dia pindah dok ngan abg aku..so mak aku kater cube bawak pi jumpa mak ngah ko ntah2 dia demam rindu dengan opah ngah dia..so bila bawak jumper opah ngah dia… si farish trus peluk jer opah ngah dia.. betuler dia demam rindu.. lepas jer jumpe opah ngah dia terus jer dia tak demam..jalan semakin laju!!

Thursday, January 15, 2009

1st entry for 2009

Ni ler 1st entry aku for 2009... story banyak tapi malas nak cerita ler!!almaklum ler BUZY tahap GABAN!! so nantiler lepas semua raksasa dapt dikalahkan oleh Gaban so baruler aku bercerita...

sape2 yang bagi tagged tapi aku tak jawab tu consider burn jerlah!! no idea ler!! IDEA yang BANYAK SKANG macam maner nak carik duit banyak...

tadi visit my bestfren blog kat HULL city..Yol... http://shuzana.blogspot.com ... syahdunye tengok Salji..nasib baik pernah raser gak main salji masa last year company trip pi Korea... ala-ala winter sonata tu... Yol , u take care ok!! we gonna miss u!! tengokler kalau all NC menang loteri kitorang p visit ko.... tak dapat bebetul dalam mimpi pun boleh!!! tapi memang excited tengok gambo tau!! anyway keep in touch.. jgn lupa email2 kitorang ...

mona : normona@ranhill.com.my or cikmunna@gmail.com
nick : hasnyzalhani.sani@cimb.com
fyza : nafizah9897@yahoo.com or nafizah.sadih@gov.my
icha : malissa@dbp.gov.my
yanz : reen017@gmail.com

we love to hear from you!! TAKE CARE...

Okler nanti ler kalau dah rajin aku hapdet le new story yang terhangat di pasaran!!
WASSALAM!!