CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, September 15, 2009

DUGAAN BULAN RAMADHAN Part 2







Last Saturday, once again aku diuji dengan 2 ujian skali gus...
~2.30pm - 12.09.2009~
My mum request bwk pergi Hospital Ampang..asma dia semakin teruk..cannot breath...so bawak dia sorang2 jer..
~2.50pm~
Sampai hospital..drop kat emergency...dia trus masuk kat separa critical..di rawat diruang asma..aku cakap mak ambik nebulizer dulu..aku parking keta jap..nanti aku register..then trus parking kat kawasan luar hospital..tepi jalan..cosider illegal parking..tapi byk keta park along that road..both side penuh..biasaler hopital kan..nak-nak kawasan emergency..aku memang nak parking skejap sbb nak uruskan registration mak aku..then baru parking bebetul..
~2.55pm~
dah register..trus tengok my mum yang kena nebulizer..hati tak sedap..so ckp kat mak tunggu jap..nak pi park keta properly..
~3.05pm~
YA ALLAH..KETA AKU KENA LANGGOR..BENGANGGGGGGG!!!BODOH BETUL DRIVER TU..Budak lelaki tu kater kat aku sori dia tertidor..boleh cakap macam tu ...dia bawak CAMRY 2.0..teruk sama macam keta aku..dia dtg dari arah bertentangan...keta aku yang last kat line tu..dia kasi hentam..nasib baik aku tak sampai lagi kat keta...just imagine...MPV Nissan Livina...dah jadi MyVi..dah ler nak raya..memnag teruk...tak boleh gerak..dia bawak laju giler..
nak balik kg camner?
~5.00pm~
Pi balai polis ampang..buat report..at the same time my hubby yang handle my mum..then dia kol..my mum admit hospital..lung infections+asma...Ya allah..macam2 dugaan...
SEKAARNG KETA KAT WORKSYOP...MY MUM STILL LAGI KAT HOSPiTAL..AKU KEPENATAN 2 HARI JAGA WAKTU SIANG..1st NITE ALONG AKU..2nd NITE adik AKU then tonite turn ALONG BALIK..AKU JAGA SIANG JER..COZ H1N1 bahaya utk ibu mengandung..
So now obviously aku memang penat + stress + tension + sedih..Memang beso DUgaan yang aku dapat..semoga ader HIkmah sebaliknya..insyaallah!!! DOAKAN KENGKAWAN

Saturday, September 12, 2009

DUGAAN BULAN RAMADHAN

Sesungguhnya Allah kurniakan dugaan untuk umat yang DIA sayang...INSYAALLAH..untuk dugaan yang diterima ALHAMDULLILAH..

My mum not feeling well..since last Sunday...dia kater tak larat..so we assume gastrik dia dtg balik..memang lazimnya every bulan Posa dia mesti ter miss 3-5 hari posa sbb gastrik yg teruk..On monday pi Clinic..Dr bg ubat gastrikk..then dia kater macam semput..the next day on selasa dia semakin teruk..Asthma pulak..macam2 ubat makan tak jalan..

then hari Khamis lepas sahur dia kater sesak nafas..so aku EL on that day..bwk pi Hospital Ampang..wat nebulizer...lepas tu ok..tp bila sampai umah no improvement..aku rasa getting worse plak..than aku ajak pi umah ustaz kat kajang ni..ustaz dr Darul Syifa..tp dia tak nak..

semalam dia kater dia tak tahan..so aku paksa dia pi umah ustaz tu gak..janji jumper 10 malam..tapi kakak aku lambat so plus sesat kitorang sampai dalam kul 10.45pm..mintak maaf ustaz..

masa on da way tu mak aku jd temper jer..then dia mcm takut..sampai jer ustaz tu baca ayat2 al-quran..tetiba dia tak sedar..so jd ler ala2 citer MISTIK + HISTERIA...takut gak..tapi kuatkan semangat..
mak aku mmg senang kena kalu p tempat2 yg lain macam skit.. ALHAMDULLILAH dgn Bantuan ustaz tu & dengan IZINnya ALLAH mak aku dah ok..

tapi malam td still tak bleh tidor..dia asyik batuk + semput...tp dia kater tak raser berdebar macam sbelum ni..sian Mak aku..mmg kali ni Asma dia makin teruk.. YA ALLAH berikan laer mak aku kesihatan yang sempurna...

KENGKAWAN DOA KAN KESIHATAN KAMI SEKELUARGA YA!!!

Thursday, August 20, 2009

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN untuk semua umat Islam seluruh dunia...semoga kita mendapat keberkatan dan kesihatan yang sempurna untuk menjalani ibadah puasa kali ini...semoga segala ibadah kiter diterima ALLAH SWT..

dolu2 masa kecik memang kureng skit time posa...tak larat..asyik2 countdown..rasa nak berendam or nak dok dalam peti ais jer...bila raya aku ler raja kutip duit raya...

tp sekarang aku memang suka bulan ramadhan..sebabnya aku rase meriah tau bulan ramdhan ni..selruh masjid penuh dgn cahaya and org...bunyi orang2 semayang terawih..bertadarus..area umah aku sampai ke tengah malam ler..memang happenning...

time bazaar ramadhan lagiler giler..abis duit..tapi best..tapi dolu2 masa dok kg baru lebih happening dari area cochrane ni..kalu nak pi yang banyak choice kena pi desa pandan...'

tapi masa kat kg baru...dekat dgn pasar minggu ..jln raja alang ...jln masjid india..best ooo KG BARU...I LOVE KG BARU..

anyway SELAMAT BERPOSA SAKAN SEKALI LAGI..SAYA MINTAK MAAF ZAHIR & BATIN JIKA TERDAPAT KATA2/PERBUATAN YANG MENGJENGKELKAN/MENYAKITKAN HATI SEMUA2..MINTAK MAAF DARI HUJUNG RAMBUT SAMPAI HUJUNG KAKI...HALALKAN SEGALA-GALANYA...

Sunday, August 16, 2009

BUSY GILER

Lamanya tak update blog...sekarang memang no time ler... BUSY GILER.. TENSEN PUN ADER...

WHY U SAID THAT U R REALLY BUSY...

1. tengah year end audit..need to fibish before raya..if not no B$$$$S lor..

2. kena jaga department..hih hih hih..dah jadi boss ni lagiler payah...

3. once u have been upgrade kena struggle ler skit.need to read & learn..need to manage & solve... need to control & decide...hoiushh heavy task ler..

4. from morning sickness now become evening sickness..la ni petang sampai malam asyik pening kepala.. alhamdullilah dah 4 bulan..scan tak nampak lagi ...movement belum rasa lagi..last check up turun weight 2 kg..yesss..nak kena diet even pregnant ler..sebab skrg pun dah heavyweight tau..ala2 geng SUMO

5. pity farish..lately slalu no time to spend with him..mommy busy at work..balik malam jer..sekarang pulak asyik check-in umah opah dia..sian mommy tak dapat nak peluk2 dgn farish..the best thing is now dia agak kureng manja dgn aku..macam tak pedulik jer..lebih manja dgn opah + mak long + acik dia...lagi le sodih,,,huwahhhhh!!!

6. jadi committee Dinner Penjanabebas..kena pi meeting kat subang plak...nasib baik existing committee well experienced..so bole belaja ler..aku pernah lead committee utk farewell dinner CEO aku masa 2004 dulu..tapi utk 300 pax jer... ni 800 - 1000 pax..giler tu.. 1 malaysia..siap ader menteri...fengsannnn...

tak tau ler kalau nak diluah memang byk ..tapi sabor jerlah...

semalam aku wat kenduri ...in conjunction with ...

1. kenduri arwah untuk my 1st doter..ARWAH NUREDREEN ALISSA..genap 3 tahun she left me....i still loving u..no matter where u are..u always in my heart... semoga dicucuri rahmat.ALFATIHAH

2. kenduri menyambut puasa..SELAMAT BERPUASA UTK KAWAN2 SEMUA..semoga ibadah kali ini diterima ALLAH dan MAAFKAN SEGALA KESALAHAN SAYA SELAMA2NYA..

3. kenduri kesyukuran..dapat rezki sikit..ALHAMDULILLAH...

yang best lagi satu SEMALAM dapt gak aku nengok citer AYAT2 CINTA...aku ader bacer buku tu..tapi memang buku tu memang best...citer kureng..aku lebih nangis baca buku dari nengok citer..tapi now this movie become 1 of my feveret..

oklah hubby dah bising suruh mandi..baru balik berjalan dgan adik ipar carik brg kawin dia..tapi tak best kena pakai Mask..lemas and rimas...what to do this H1N1 memang buat everybody worry..

okler see u guys for the next update...insyallah.. wassalam...

Monday, August 3, 2009

Terkenang semasa dulu...part 2

hihiiii..last weekend sibok selak album lama2..bosan2..tetibe tringat gambo masa dolu2.. bestnya zaman dulu..



1.zaman sekolah..kita enjoy
2.zaman kat itm..ramai kawan..rasaler graduate dapat scroll
3. zaman kerja..merasa kurus...giler oo..mesti korank nengok terkezut..



nengok ler tapi yang lebih banyak kat FB ler...


Masa ni 5 Mulia..last year in school



@ UiTM Cawangan Perlis..Diploma in Accountancy 1997-2000
Antara geng kat ITM Perlis..ni bilik aku..memang port sebab dekat Kolej lelaki..so sape2 nak usha boyfren masing or nak cuci mata kat bilik aku ler tempatnya..Kolej Cendana bilik 012


ni kat ITM Shah Alam..aku sambung Degree..ni dgn geng masa malam Pre-Graduation..kira last night ler ni..maner aku???


Hari bersejarah..alhamdullilah cita2 aku and my parents tercapai..tankiu mak & ayah..eve this time my father was not here anymore but i know he proud with me..


This is my 2nd job actually but the 1st job..contract for 3 months..receptionist @ Alstom Power..then dapat Junior Secretary @ Housekeeping Department, Grand Seasons Hotel. Permanent job tapi stay for 1 year jer..this place memang seronok keja..ramai kawan2..so enjoy..kat sini ler i found my soulmate..hih hih hih..



Monday, July 20, 2009

My Cousin's Wedding



Nurul husna ni anak mak yong aku (adik mak aku)..this is her 2nd doter..but 1st time organise wedding..grand aku raser..ader 11 khemah tu...
aku suka pelamin dia ..cantik..bila kena good lighting..class tau..tapi yang tak bestnya pelamin atas stage..timggi sgt..takut aku..tapi grand ler..malam sabtu ader berinai..dia nikah friday 17th July..
19th July dia sanding..my mum besday tau..tapi tak celebrate pun ...baru tadi jer pi celebrate bawak my mum makan piza hut..opps salah citer lak..
punya ler ramai manusia datang wedding dia..maklumler bapak pengantin,mak pengantin dengan pengantin sekalik orng kuat UMNO and Belia 4B..tu yang 1 malaysia kot datang..fening aku nengok..lagipun kira 1st time kawin kan anak..tu yang ramai serbu tu..
tapi malam yang best...ikut adat orang perak ader salam beradab..pengantin dok kat pelamin..all the family 1 by 1 dengan ikhlas hati bagiler duit saguhati.ikut ikhlas..tiada paksaan.. then lepas tu ader acara baling gula2 and duit.. aku berebut dapat ler 90sen..hih hih hih..duit tol pun tak lepas..yang best tu tengah syok2 depa ni mengutip gula2 and duit..tiba2 bomba pancut air..abis basah dengan pengantin and parents diorang..nasib baik aku tak kuar pi kutip masa tu....tengah excited2 nengok diorang kena pancut ..rupenya mak aku HAJAH NORMAH pun ader..basah kuyup dia..siap bawak farish lagi...suka ler lil hero aku..main air...
settle semua dah absah kuyup...kitorrang semua bantai berkaraoke samapi kul 12midnite..ader show free\.. adik Dato CT, CT saerah pun datang gak..so dia pun saje2 perform 2lagu...oklah..ader gak artis datang..ekceli dia best buddy kakak sulung pengantin..
aku balik dari umah makcik aku kul 112.30am..ngantok giler..samapi umah kul 1am..trus tido kan hero aku..nasib baik monday cuti..tapi isok selasa kena kojo...malasnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........

1 night in Istana Budaya




15 July 2009 with "COMPLIMENTARY TICKETS" from Julie's ex-boss..so we had a good experience to watch a extravaganza theater "THE MERCHANT OF BOLLYWOOD"..shava shava..jai hooo..

so both of us sampai around 8.15pm..luckily cik fiza tu inform kena pakai proper attire..ghopenya that the 2nd night tapi close for public..utk VVIP and media only..so we all ni kara guna baiknya cable dapat masuk..
around 8.45 Mahadir Lokman announce kena bangun sebab ketibaan ader kerabat diraja if not mistaken YDP Negeri sembilan punya wife..maybe..then kena nyanyi negaraku..ok gak lame tak layan oo..nyanyi dengan semangat nya..
once finish..the show start..very colourful and all the dancer move so graceful..the best thing is pakaian diorang..colourful and sexy...fuiyohh..
tapi lagu nya 1 jer aku tau..SHAVA SHAVA..yang lain tak tau sebab diorang buat lagu baru..lagi satu siap ader intermission..mcm nengok wayang industan lak..ader rehat2 dalam 30 min..
so far okler shownya..
end of the event all the guest bangun and berjoget reramai..mase tu lupa diri lak yang tengah mabuk...hih hih hih..
show end around 11pm..then rushing balik rumah..rupenya my mum kater my lil hero sakit perut sampai muntah2..ingatkan kena food poisining tapi rupenya ari tu 1 hari suntuk tak makan aper2..so perut masuk angin..bawak p clinic then suap bubur McD abis 1 mangkuk besar..sian hero..mommy p berlibur anak tak sihat..sorry dear..mommy wont do it again..
last but not least those who are love hindi' dance and songs..this is the best time to watch live how they move follow the melodies... EXCELLLENT... with standing ovation..big applause..

Tuesday, July 14, 2009

THE MERCHANTS OF BOLLYWOOD

Hooray..dapat complimenatary ticket for this concert..ekceli adik aku Julie yang dapat dari x-HR Manager dia kat opis dulu..la ni x-boss dia tu keja dgn Wan Zaleha radzi…so since dia ader extra ticket dia offer ler weouls..

Tak tau ler show nya camner..tapi aku gerenti mesti colourful and full of sparkling musical…extraordinary dance steps… and of course the gorgeous dancers will show their gentle movement…SHAVA SHAVA…JAI HOO…

I try to snap picas ler if they allowed..if not just boleh nengok gambo kitorang jer…

This high-energy show ni kat Istana Budaya tau..from 14 – 26 July 2009… Harga ticket pun quite okler…tapi nasib baik Free…hih hih hih…
Kalau saper2 nak enjoy yourself..pi ler visit this website www.ticketpro.com.my ….
Sementara ticket available…

Tapi okler mengubat gak kelukaan…aritu plan nak nengok Konsert Lelaki from Anuar Zain kat Istana Budaya…but the ticket sold out..so this time dapat gak pi nengok show kat saner..


Monday, July 13, 2009

LAWAK PETANG

Dah lamer tak update blog...so tadi clearkan email ofiz...maklumler last friday cuti..banyak unread email dalam inbox kena clear..if not byk email tak masuk...so terbaca emaill dari along aku pasal koleksi citer2 lawak...so just nak share dengan bloggers yang meng"visit" blog aku ni utk melepaskan tensen...

Citer 1
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

Citer 2 Seorang posmen yang datang menghantar surat .
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"

Citer 3
Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala

Citer 4
Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia bertanya: " Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang lain?" "Dah tentu, " jawab doktor. "Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca," kata lelaki itu dengan riang.

Citer 5
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat .
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"

huwah huwah huwah...ni gelak orang tensen ni sebab banyak kerja..YEAR END AUDIT 2009... KENA WAT CEPAT2 SEBAB AIM BONUS BEFORE RAYA...

Friday, June 12, 2009

Patutlah...

Lately ni fening2 jer..then tak larat..ingat kan sebab cuaca jerebu..then last sunday paling kritikal..rase letih giler..batuk pulak tu..so memang rasa tak sihat because of bad weather here..

then tetiba tringat apsal aku tak cuti2 lagi ek..sebab flow slalu 44 - 46 days..ni dah 51 days...halammak dengan faniknyer aku tetiba terasa ntah-ntah....?????

here we go the answer...
alhamdullilah..so pi check kat klinik...almost 7 weeks..so farish going to be Big Bro.. at this stage sian pulak tengok dia..nanti mesti jadi lasih terbahagi 2 pulak..kalu dikira2..kalu ikut tahun gap between him and new baby is 3 years..but since si farish ni born on 11 Dec 2007... kalu di plus minus gap umur farish dalam 2 tahun 2 bulan...erm tak tauler aku agak2nye umor 2 tahun dah boleh bawak diri ker idak...harap2 Farish boleh jadi Big Bro yang independent..tapi Mommy and Abah still love u foreva...

Kengkawan please pray for me..dapat Baby yang sihat sempurna dan aku diberi kesihatan yang sempurna tanpa apa2 problem macam yang lepas2...semoga Allah berkati dan rahmati aku and my new family member...


ni kes harini pulak...my new set sofa L-shape baru sampai..murah jer RM 599 kat cavenzi..
okeylah light brown..tapi yang lawaknya muat2 rumah jer..maklumler aku kan dok Penthouse kat flat DBKL ni...furniture pulak banyak yg bulky macam owner gak..so sempit jadinya...

"BILA LA NAK DAPAT DOK UMAH TERES NI????"..sambil berpikir..

Thursday, June 4, 2009

ANAK BAPAK



Memang anak bapak...just pointing what you want then abah dia trus belikan..kalu aku nak jgn mimpi ler dapat..hampeh betul..kalau belikan aku emas ok gak..ni ntah aper2.. eli kat pasar pudu..okelah dah lama survey harga more than RM500..then kedai kat pudu ni bg offer jadi RM340..

budak kecik ni pun lepas dah dapat keta control ni kembang jer idung naik keta..belagak betul..nasib baik ler sorang kalau 10 aku kena jaga makan sebab nak beli toys anak dari makanan..hih hih hih...
anyway memang dia happy..dapat red car...whateva pun Farish, mommy just want you happy..price does not count...so jadi yang berguna tau..belajar betul2 drifting ker..racing ker..mana tau the next generation F1 racer from Malaysia..
kaya ooo

Monday, May 25, 2009

Bikin Panic

last Saturday..memamng wat keje gila..pi check in Maytower Hotel and Services Apartment kat area masjid india..hotel baru..ok gak.. Deluxe Studio Apartment..ade 1 Queen bed + kitchenette + tv + 1 sofa bed... swimming pool x besar sangat tapi convenience gak coz tak ramai orang...

so weouls just stay 1 nite jer..sambil2 tu nak pi merayau kat pasar malam ..konon nya nak beli baju raya... hih hih hihh gelojoh betul..

So 1st day tu biasa jer..my hubby bawak farish mandi pool then aku and my mum pi bersonping..adik aku xnak ikur cos kawan dia pun tompang skaki mandi pool..

so the next day - ahad.. si farish dah bangun so early..lately ni dia memang suka bangun awal..sometimes kul 5 bangun suruh aku bukak u-tube nak tengok WONDERPETS...marahnya... bila dah buka dia joget2 sambil nyanyi pelat dia tu..

tapi that morning really make me trauma... yelah dia pergi panjat2 head board sofa bed tu tetiba dia jatuh kepala dia kena bed side table first then baru terhantuk ke lantai... YA ALLAH..berderau darah aku...memang bunyi kuat giler..dia nangis sampai takder suara... aku dan panik giler..my hubby dalam toilet..mak aku membebel ler kitorang becos tak tengok anak bebetul...

pastu muntah banyak giler.. then adik aku trus sambar kunci keta aku dokong dia trus pi hsopital..dalam keadaanpanik we just keep thinkingthe nearest is Damai Service Hospital..i dont care with the cost as long my baby save..

sampai register terus jumpa doktor..then dia vomit again and again..Allah jer yang tuhan betapa panik nya aku..cukupler sorang my baby dah meninggal..aku rasa tak sanggup hilang the next one.. then doktor bagi pain killer..that one is the last resort then dia suggest wat X-Ray.. but we have to wait about 1 hr since the person in charge is on call basis during the weekend.. at last masa tunggu farish tertido..so tak nangis ler

but by the time nak x-ray dia bangun..ermmm jenuh aku and julie (adik aku) pegang kepala dia sebab nak x-ray... tapi dapat gak setelah 1/2 jam berusaha.. lepas dapat film x-ray tu doktor standby tu comment.. so far ok.. but to get the exactly have to wait monday morning..biar pakar Pead yang comment..

So this morning dengan perasan berdebar nya aku pi spital balik.. alhamdullilah... no damage on his skulls structure..it's normal..lega aku..ALHAMDUllilah... tapi sampai ke saat ni aku still terbayang-bayang macamaner dia jatuh tu.. yelah jadik in front of you eyes... TRAUMA tu..

anyway my lil Hero ni memang ler slalu jatuh..then aku raser more than 10 times pi clinic bcoz jatuh head injury.. tension plus trauma aku..
just now aku call mak aku tanya condition Farish..dia kater ok and activenya same jer.. semakin lasak lagi ader .. Farish...farish... memang wonderboy...

Ni X-Ray skull dia


Ni report doktor

Thursday, May 21, 2009

YEszaaaa

Akhirnya...semalam tarikh keramat 20hb May 2009 aku selamat membuat presentation depan big boss of RANHILL...alhamdullilah..setelah berhempas pulas dengan Business Plan then dah present depan big boss and also Board of Directors semalam...

akhirnya...

SUKSES..SUKSES..SUKSES...

its really a great experience for me..best way to develop Communication Skills, My english and also my knowledge...

Even lots need to improve...but i'm happy... now need to learn some more to go for better position..

now my time to LEARN..LEARN and LEARN.... kengkawan please doa for my success...
INSYAALLAH...

Wednesday, May 13, 2009

Alhamdullilah....

Selama sebulan aku berhempas pulas siapkan business plan & budget for the Company..at last settle gak..nasib baik boss2 aku banyak gak tolong...

susah giler nak wat business writing..english dah ler out..nasib baik sifu ader ajor...

selama ni aku slalu balik keje lambat..paling cepat kul 7.30pm...kalu tak mesti kul 9.00 or 10.00...sian farish no time with his mommy...tapi seksa aku belum lepas lagi...next wednesday kena present depan Board Directors..takut nyer!!!! pas time ni nak wat..trus rasa nak parkinson..ni nak prepare material dulu.. wednesday oh wednesday...hopefully everything ok...

after finish everything... aku nak qado' time dengan farish..nak bawak p mandi swimming pool ingat..tapi tak tau bila lagi!!nak pi vacation...then aku ingat nak pi Spa or saloon..nak release tension..hari ni pun curik time skit update blog sebab dah hantar kat BigBoss utk sign and her secretary tengah compile everything...

anyway kengkawan tolong doa2kan kejayaan aku on this wednesday...mana tau kalau success dapat Promotion ker..increment ker!!!insyallah..insyallah..

this week pun my bez fren - Noisy Club's Member dah tambah 1 lagi waris nya..anyway Congrats 2 Yol, Boo and Ammar... http://shuzana.blogspot.com...take care ur lil'l princess..such a cute girl..hopefully to see you soon... :-)

Saturday, May 2, 2009

happy anniversary sayang

tup tup dah 4 tahun aku kawin..hih hih hih...still ingat lagi 02.05.05 aku dinikahkan dengan seorang suami bernama Mohd Suhaimi bin Yusof..orang pasir mas, kelantan..

hih hih hih..dulu aku punyerler menyampah orang Kelantan...tak suka tak suka tak suka...last2 my soulmate orang saner..kah kah kah!!

He is nice person..what i like about him..he loves his kids so much!!bukan ler lelaki kaya..kerja pun biasa2..tapi aku still happy..walaupun tak mewah tapi aku still gemok gak..terlebih makan rasernyer...

aku jumper dia kat Grand Seasons Hotel..dia supervisor..aku secretary... 1 department..so bercinta 1 opis hih hh hihhh!!

then bercinta tak lame and bertunang just 11 months..so we get married on 2.5.05..samer besday dengan David Beckham..

masa ari nikah ader kes gak...tok kadi lambat datang!!dia janji datang kul 11..tup tup mai kul 12..tok imam kat umah aku kol..ghopernyer dia terlupa sampai sempat bawak teksi...nasib baik ler..kalu tidak tak kawin ler aku...

aku nikah gantong tau...reception 3 september 2005..bayangkan even dah nikah kitprang tak hidup bersama..mak aku siap warned jgn lebih2 kalu kuar ..hih hih hih...takut nanti takder seri masa sanding...sodih sodih sodih...xleh nak main masak2 tau!!!

lepas sanding 3 sept 2005 plak ingatkan malam tu aderler event as 1 night as husband a& wife...tapi kelakornya aku...aku tetido malam tu,,sedar2 kul 6am..tengok laki aku xder sebelah...so panik gak..terus kuar bilik...tengok2 dia tido kat luar..paling dekat dengan pintu bilik..aku bengang gak..terus kejutkan dia siap marah apahal tido luar..bilik pengantin punya ler kelass..dia dalam keadaan mamai2 tido terus cakap macamnaer nak masuk ..rupernyer aku kunci bilik..dia yang marah dia kater apahal pi kunci...

so 1 night tak jadi ler malam tu... so the next day dia ajak tido umah dia kat sentul...so kitorang pun honeymoon ler dulu kat situ...tapi kelakor gak..ekceli aku takut gak dengan benda2 camni...tapi la nih,,jgn citer..pantang lepa...hih hih hih taklah...

tapi 4 tahun aku raser still maser untuk mengenal pasangan anda...not 100% u know about him..aku still dig out everything about him...

apapun Abang tankiu for being such a good hubby for me and a good abah for farish...hopefully you being a great son in law for my mother!! semoga cinta kiter kekal selamayer...semoga kasih kiter dirahmati Allah swt... I LOVE YOU SO MUCH..NOTHING GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU>>>

Thursday, April 23, 2009

Akhirnya jadi milik ku!!!


Kiriman dari Seberang..opps dari United Kingdomler!!


Hah yang besar bagak sape punya Jersey...oo budak cute punya!! Hah hah hah!!

Ni my hubby punya..even out of session pun xper.. I dont care!!Made in UK!!
Hero Kecik Malaya punya..Aunt Yol present tau..Birthday gift in advance...hih hih hih!! tankiu
Ni sambil test baju baru sambil menangis sebab bengang tak dapat camera!!
Tankui Yol@Hull City... akkhirnya aku dpat gak Jersey ORIGINAL Man United dari Club House di England.....YAHOOOO!!!!
Aku memang nak sangat Jersey since aku Form 1 lagi...ORi tau!!! even aku x dpt chance pi saner lagi at least aku dapat ler satu yang memang officially from MAN UTD CLUB HOUSE!!
Tankui Yol& Boo!!Anyway kalu singgah Manchester lagi inpom tau..
Balik jer dari jumpe adik Yol trus test & amik gambo..tengah tengah amik gambo mamat kecik Hero Malaya ni sibok berebut camera dari aku... tu yang ader gambo tengah test baju baru tapi muka nak nangis...kerek betul...
Opps pesanan dari Farish untuk Aunt Yol : " Tankiu for the shirt...Nice & cute..please pray for me that I'm the future generation of Man Utd player...Anyway thanx my dear bro Ammar too.."
GLORY GLORY MAN UNITED!!

Sunday, April 19, 2009

Hari-hari yang Busy

Masyaallah..lama nya tak update!!banyak citer tapi tak sempat!!
a past few weeks still busy dengan Business Plan..lepas balik dari KK non stop pikir pasal Business Plan..last Friday release ler sikit sebab dah siap almost 90%..tinggal nak buat reasonable tests jer...then tomorrow nak check calculation of deferred tax..

last week around 7pm aku slalu skype si Yol@Hull City.. yang best nyer.. aku dapt JC Man Utd yang aku idamkan dari sekolah lagi...bukan tak boleh beli kat sini tapi aku nak yang dari Club house dia... at last dapat gak...kena kumpul duit ni!!

last week gak masa Pikom PC Fair...my hubby belikan lapto for my besday...hih hih hih!!konon2 ler..dia dapat duit dari my FIL..so before duit tu abis aku demand ler laptop..alasannya nak buat e-biznes DCL..tapi belum wat aper2 lagi...

Then masa kat Pikom PC fair aku siap request nak pasang streamyx kat umah..so sekarang aku dah boleh ler bertenet dari rumah..
tapi payah gak si kecik Hero aku nh menyibok bila aku on laptop..
sekarang Hero kecik ni dah pandai demand!! nak macam2!!mentang2 sorang!!

HAPPY BIRTHDAY NORMUNA AZALINA ISNIN....
semalam my besday.. my mum belikan kek kecik..then dapat ler hadiah sandal!Aku memang nak cari sandal dah dapat selamat ler duit aku!!anyway Thanx hubby for ur "SPECIAL GIFT"... i like!!kah kah kah kaghhh.. tetiba dah 30 tahun aku... nasib baik still in the calendar...anyway even age is older another 1 year but face still maintain mcam anak dara!!! age only a number what..

anyway azam aku bila dah cecah 30 tahun.. :-

1. Learn and gain more knowledge to develop my career..
2. be good mommy for my children..
3. Be a good chef for my hubby
4. be a sexy & SLIM wife for hubby..bila ler nak start diet...
5. To have a new member in my family... "ABANG, Ayang dah ready ok????"
6. To earn more money...to be rich..to be success!!!

banyak ler... but hopefully kalau tak dapat semua dapat 4 pun dah ok!!!INSYAALLAH!!!
okler..chow!~

Monday, April 6, 2009

HIDUP YANG BUSY

SALAM UNTUK SEMUA!!

Lama betul aku menyepi...
Bukan xdo citer tapi busy...
Kerja bnyak sgt..
la ni busy dengan BUSINESS PLAN..susah betul!!

la nih ku kat KK, Sabah..ader meeting..
tapi isok balik ler..ekceli boss kater stay ler 2-3 hari..
xleh ler...rindu kat hero kocik aku...Farish da power..
abah Farish lagiler aku rindu..cinta pertama dan terakhir tau!!

skang dlm bilik otel..sowang2..semua lampu bukak..hih hih hih..biasakler
x pernah tido sorang..

tadi naik flight jumpe geng ITM arau..Apai name neyr..
sekalik mmber jadi steward dlm flight aku..tapi dia straight away p Jepun..'
just transit sat at KK!!lame betul x jmper..ekceli mamat ni aku pernah usha dengan geng2 spice girl aku...

tapi yang dapt Ida..my best fren!!anak dak sorank!yang best tu dapat bekal!!dia bg kacang sampai 3 pek besar...2 air kotak besor..habis ler harta company!!nasib ler...so td masa meeting business plan..weoul kendri kacang ler...

banyak betulaku nak citertapi kojo berlambakgiler..dah tensen tahap gaban nih!!
ni gara2 my super power boss ena masuk other company..so i need take over his responsible..

problemnya aku ni kategori crawling in the dark nih!!so tu yang payah..
B.Plan nak kena kat group this monday...Balance Sheet tak tie lagi...masyaallah!!

Aku kena tabahkan hati gak!!ni semua dugaan untuk aku!!

Business DCL plak berjalan dengan lancar..alhamdullillah!!lepas gak nak cover extra expenses aku ni..semoga kengkawan doakan yg terbaik yer!!

Farish alhamdulilah..sian dia malam ni tido ngan Opah..mummy work la sayang..nanti mummy balik ok!!
sian dia Flu..tapi getting better now...just sekarang ni suka buli opah dia ..sian my mum la nih tido awal sebab penat..dia pulak dah pandai belari..siap mandi, pakai baju trus nak kuar!!tensen opah dia..ni baru jaga sorang..kalu 2 3 xtau ler macamnaer!!my little Hero tu pulak semakin manja..semua nak kena ikut cakap dia..anyway he's always gem in my heart...

oklah back to work!!..will try to update from time to time if there is a time..if not i have to find a time!!1 ok chow...

6th April 2009
Mercure Hotel, 1 Borneo
Kota Kinabalu, Sabah

Wednesday, March 11, 2009

Terkenang Semasa Dulu!! RETRO

Terkenang semasa dulu..
Hatiku merasa rindu..
bilakah dapat bertemu..
~erm apa lagi hah rangkap Lagu R.Azmi ni... tak hengat ler...

tetiba tengah sibok2 buat akaun...aku teringat lak kehidupan semasa kecik2 dulu...betapa bestnyer dulu...antara benda yang masih segar dalam ingatan....

(1) TOYS


Pernah menjadi kegemaran aku & my lil sis.. kalu p kedai mesti beli ...tapi yang bestnyer ikut cakap kawan kena pangkah kat kepala patung tu sebab takut nanti patung tu bangun jadi hantu..bangang betul..


Yang penguin tu best tau..kalu ader kira canggih ler..piano tu pulak main sampai tercabut-cabut tempat tekan..maser tu kata kalau kaya mesti nak beli piano.. tapi sampai sekarang bukan sajer piano..Bonggo pun habuk tarak!!

(2) JUNK FOOD


Yang singgam kotak tu sedap oo.. sehengat aku 10 sen - 1...ader macam2 raser..singgam dia kecik2 jer.. yang singgam ala2 red indian tu best gak..selalu beli then patah 2 ..separuh bagi adik aku..aku penah tertelan singgam..panik giler!! takut mati..takut jantung melekat tak berdenyut.. lagi satu fakta bangang aku masa kecik!!

tapi biskut gula sampai sekarang femes tau...mesti yang habis gula kat atas tu..biskut buang!! nasib baik tak dapat diabetes!!

(3) GAMES

Dolu2 maner ader PS2,3 or PSP...so layan games macam ni pun dah kira hebat..
Games koboi tu dulu abang aku punya..aku ingat lagi masa tu arwah ayah aku suruh kumpul duit tabung sebab nak pi Singapore... so kitorang beli games kat saner ler..tapi akunyer games Mickey Mouse jadi fireman...tak best langsung...kitorang 4 beradik berebut main games ni jer... aku ingat lagi kalau masuk jer penjahat dia mesti tembak kat pusat...nanti tergedik2 dia melompat...fuh dasat.. (sambil terngiang-ngiang music games ni...!!)
games SUPER MARIO BROS...sangat lah bestnyer..menjadi POJAAN HATI KAMI 4 BERADIk..tapi abang aku jelah yang satu2-satunya dapat menyelamatkan princess tu... aku terror gak tau... kawan sekolah rendah aku - Melissa Izzuen siap haja jalan shortcut dia... bestnyer!! games ni kat PS2 pun dah boleh layan...abang aku nyer lagi kitorang belasah!!
(4) CARTOON
Ni ler antara katun2 yang aku pernah layan dulu...
Thunder Cats... siap ader lagu tau... Chitara lari laju..terbukak baju!!
Popeye the Sailorman..tut tut...tapi katun ni still fames lagi kan...
HEMAN ...I', the master of Universe...
Banyak lagi katun nyer..
Tapi sekarang mesti kena tengok WONDERPETS sebab farish suka sangat..bak kater bait-bait lagunyer.. APER YANG PENTING... KERJASAMA!!
lagi satu kalau upin & Ipin pun, my Baby tak bergerak dari TV..layan!!
TAPI ITU SEMUA TINGGAL KENANGAN... INGATLAH SEMALAM ADALAH KENANGAN..HARI INI ADALAH KENYATAAN..ISOK ADALAH HARAPAN..
SO LU PIKIR LAH SENDIRI... ASSALAMUALAIKUM WBT..

Tuesday, March 3, 2009

Celebrity Morph by MyHeritage

MyHeritage: Celebrity Morph - Creating a family tree - Ancestory

Isnin Look-alike Meter

MyHeritage: Look-alike Meter - Free family tree software - Free genealogy

Tuesday, February 24, 2009

JEMPUTAN KE DEMO PRODUCT DCL

Hih hih kan tengah busy giler bust bisnes...

so aku pun cadang nak wat demo a.k.a home party for DCL product..so saper2 yang berminat boleh email kat aku kalu nak join...
details as follows :
Date : 28 Feb 2009
Time : 3pm
Venue : Umah mak aku kat PPR Cochrane Perkasa
jemputler datang...boleh dengar pasal product kesihatan plus dengan buat buat side income...