CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, December 16, 2008

HARTA PALING BERHARGA...SUDAH SETAHUN USIANYA...ALHAMDULILLAH!!




10 DECEMBER 2007

“rasa macam Baby ni kurang aktif lah bang”
„Ye ker yang ..jom pi spital sekarang!!“
„takper ler..isokler...ujan lebat nih..then dah tengah malam pulak. Isok pagi2 kiter pi spital“..

My hubby buat muka tanda tak stuju dgn aku..aku buat tak tau terus tido…

11 DECEMBER 2007

8.00 a.m
„ dah siap!! Jom ler bang kiter pi spital..naik moto dahler..payah ler naik keta“..
„ kita nak pi breakfast dulu ke Yang“..
„ Hah lah jom pi makan nasik lemak dulu..mana nak tau kang pi spital trus admitted tak dapat makan nasik lemak“..

9.30 a.m
„Puan Normuna Azalina“
„ Ya saya“
“Kenapa yer datang hospital?”
“ saya rasa baby macam kurang gerak”
“Ok pergi baring saya nak check.. OO dah bukak 2cm ler..so pergi timbang, ambik tekanan darah yer..nak masuk wad..”
“Okey!!!%^*%^#!!!..Bang, ayang kena tahan wad tau, tolong uruskan!!”

My hubby trus angguk then uruskan registration..nak mintak wad kelas 1..tak dapat penuh!!biasaler GH..susah unless if u are government servant..

11.00 am
“Yang, doctor dah datang check ker?”
“Doktor pakar belum, doctor yang biasa2 ader ler!! Dokotor kater Baby moving okey..normal..tapi dia risau perut besor sangat..takut baby besor..nanti japgi nak pi scan..doktor kater since ader case masa 1st pregnancy..so kalau baby more than 3.5kg kena ceaser“
„ ye ker... xper lah maner2 pun ok kan...asalkan baby & ayang selamat!!“

12.30 pm
„Puan Normuna sudah scan tadi kan.. so based on the scan result we estimated your Baby weight is 3.8kg..so we propose to ceaser you? Is it ok? You have think that you had problem for ur previous pregnancy..so we don’t want it happens again. So what do you think?”
“ okeylah Doctor, I had discussed with my husband just now..so both of us agree as long as my baby and myself are ok.”
“That’s good..so u need to fast start on 1pm ok..we will send u to OT around 7.30pm”

Tak tertelan rasa makanan..aku pun terus tido!!my hubby plak balik umah nak ambik mak aku!!

4.30 pm
“Mak takut gak nak operate nih..”
“ Baca doa banyak tau..mak doakan ko selamat. Jangan risau..”
“Ayang janganler risau..semuanya ok..”
“ Puan Normuna, siap yer..tukar baju nih..tak payah pakai pakaian dalaman yer..Kul 5.30pm masuk OT..”
“Baikler..alamak Mak , abang takut ler…sejuk menggigil nih..Ya Allah selamatkan aku!!Mak, abang maafkan segala dosa2 Mona yer..halalkan segala-galanya..”
“ Banyak2 berdoa tau.. Mak tunggu sampai ko kuar..”
“ Ayang jangan takut..abang tunggu ayang.. I love you so much!!”

5.30 pm
“Ok puan, kiter nak pegi ke OT sekarang..dah bukak semua2 yang tak perlu yer!!”

Di bilik OT

“OK puankiter nak cucuk sikit ubat bius yer..tahan skit!!”

Tetiba tak rasa ape2 pun kaki aku!!kebas jer!!dahler ader orang laki2 ader dalam OT…

“Ok puan saya Doktor Sharina yer…ok!!”
“Ok (dalam nada takut + berpeluh2 + sejuk)!!!”

Mata aku dah nak tido pulak..sebab takut!!!

“Puan, jangan tidur yer, kiter dah nampak anak puan ni.. Ok..dah pilih nama ker puan?“
„ dah ...kalau boy – Farish Shahmi , kalau girl – Damia Alissa..Doktor anak saya dah kuar ker? Boy or girl?“
„ dah Baby puan dah kuar, jantina dia nanti kiter bagi tau...“
„huek..huek..huek...“...
„Doktor Baby saya ker yang nangis tu?..“
„Yer baby Puan yang nangis..ni dia baby Puan yer...kalau Boy tadi nama dia Farish kan? So ini dia Farish..tag kat tangan Baby ader nama Puan, lahir 6.03pm, jantina lelaki, berat 3.6kg ok..“
„ Ya Allah alhamdulillah.. Ko selamatkan kami berdua.“

Pertama kali aku lihat wajah anak aku.. segala perasaan sakit, takut dan segala-galanya hilang!!Sejuk mata aku memandang..

SYUKUR YA ALLAH KAU KURNIAKAN AKU HARTA YANG PALING BERHARGA.. MUHAMMAD FARISH SHAHMI BIN MOHD SUHAIMI... maksud namanya..YANG TERPUJI, PAHLAWAN YANG BERKUDA, MULIA, BIJAK, BERANI.. SEMOGA MENJADI ANAK YANG SOLEH DAN BERGUNA..

Kini genap setahun umur anak Mummy (11 December 2008).. Segala pahit manis kami sekeluarga telah tempuh membesarkan Hero aku sorang nih.. yang semakin lasak!! Whateva happen pun we love you so much!!

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Erm takder ektibiti yang best pun masa raya aji aritu..hujankan!! so nak pi kubur pun tokleh!! So aku x dapat ler nak lawat kubur arwah my baby girl and my dad..dah siap2 pakai tudung...nak pi gak kubur tapi hujan lebat gak!! my hubby plak kena kojo!maklumler keje shift..susah skit nak cuti!!! So dok kat umah jelah!! Mak aku masak mi kari & tomyam!!so aku apalagi balun ler!!



My mom dengan cucu-cucunya...yang geng baju ijau tu my cousin punya anak

Farish dengan baju yang dah comot!!

Hajah Normah baru balik dari Surau..

Boy...julie's hubby

Orang lain pun ader camera gak...

Bersama suami tercinta..

Bersedia nak pi umah Opah..

Dengan abah dia...maklumler anak kesayangan..

My younger sista.. Julie