CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, November 24, 2008

My Best Friend Wedding

Erm nice title..tapi aku bukan macam Julia Roberts dalam citer tu.. i'm really happy.. at last, my best buddy had found her true love.. I'm happy for you babe!! Ekceli aku dgan dia memang close giler!!! Dia yang dimaksudkan HASNYZALHANI ABD SANI.. aku panggil Ezull @ Azizul @ Ajis.. kawan lain panggil dia NICK.. Budak opis & family dia panggil Iza..

kitorang berkawan since SEKOLAH KEBANGSAAN KAMPUNG BARU..tapi dapat sekelas masa darjah 6 Matahari..
Then pi SEKOLAH MENENGAH PUTERI WILAYAH.. dari Ting. 1 Budi sampai 5 Mulia aku sekelas dengan dia..Aku ketua kebersihan..dia penolong kebersihan..kelas aku dari Ting 4 Mulia sampai ke 5 Mulia asyik menang kelas terbersih tau..tengokler saper ketua nyer!! hah hah hah.. siap da motto kelas .. tak silap aku mottonyer begini : "KAMILAH BAKAL PENJANA EKONOMI PADA TAHUN 2020"... poyo betul.. motto konon.. nasib baik tak menang Moto...ala-ala power root.

Abis SPM 1996 alhamdulillah result cemerlang.. Kitorang dapat ITM Arau, Perlis.. jauh giler.. tapi best..unforgettable experiences.. kitorang sesama dapat DIA Batch 97-00 (Diploma In Accountancy).. tapi tak dapat sekelas..masa part 1 aku dok seperate dengan ezull.. tapi start Part 2 sampai grade kitorang dapat dok berdua.. masa kat ITM orang sibok bercinta macam belangkas.. tapi aku lak berkawan macam belangkas.. kah kah.. tapi memang banyak sangat pengalaman dok kat Arau..tak buleh nak criter cos banyak sangat!! sibok usha jantan ler..sibok bergossip ler!! macam2 ler!!

Dah grade Diploma kat Arau..kitorang further kat Shah Alam.. BACC batch 2001-2003 Bachelor in Accountany with Honours..wah-wah canggih namenyer..yang best nyer..orang buat 2 tahun tapi kitorang buat 2 1/2 tahun.. maklumler ader sangkut paper.. then nak jaga CGPA..kena drop paper!!. hih hihhih..masa ni kitorang dok umah sewa... RM100 sebulan... umah flat!! boleh ler..masa ni naik kancil sampai 6 orang..tapi badan macam model2 takperler...

Then grade pi carik kojo..macam2 kojo kitorang buek at last dapat gak keje yang stabil..Ezull skang exec kat CIMB Bank.. aku lak AM kat Ranhill Powertron Sdn Bhd.. Alhamdullilah..kitorang berjaya gak..nasib baik keje lain2..berkembang sikit minda..

02.05.2005 : aku yang gatal dulu..so aku kawin ler dulu dengan pilihan hatiku Mohd Suhaimi bin Yusof.. Ezull banyk ler bersusah payah..dia ler pengapit aku..

22.11.2008 : Ezull selamat disatukan dengan pilihan hati nya... mamat Penang mari.. lip lap lip lap anok Mami!! hih hih hih YUZLEZAM YAHAYA.. aku and my hubby jadi pengapit a.k.a penyimpit!!
Anyway congrats for both of you.. Yuz hang jaga Iza betoi2 no.. jangan nak buat hal.. aku plangkong kepala kalu ada apa2 jadik kat Iza.. hang jaga no.. Anyway Yuz baik orangnyer.. sama 1 kepala dgn kitorang.. semoga cepat2 dapat Baby girl ok.. boleh ler berbesan pulak... hah hah hah...






TAHNIAH BABE!!!

November yang Busy

hah dah nak abiz dah bulan Nov..copek nyer!! den ghaso banyak bondo bolum buek laie..tibo2 yo dah abis bulan...copek nar maso berlalu!!! aku memang busy giler for this month.. every weekend ada ektibiti... bior aku citer :

~ Weekend minggu pertama (30 Oct - 2 Nov) : Balik Kg Mertua yang jauh di ujung dunia.. KELANTAN!!
~ Weekend minggu kedua (7 - 8 Nov) : Bawak mak pi JB.. wah-wah dari pantai timur ke selatan!! ish ish ish..mentang2 minyak dah turun rege!!~ Weekend minggu ketiga (14 - 16 Nov) : Family Day kat Langkawi..organised by my opiz.. nak tau citer nyer buleh pi visit blog Nacha http://nacha.aziezoul.blogspot.com/ ... senang aku takyah type...~ Weekend minggu keempat (22 - 23 Nov) : MY best buddy kawin.. nanti aku buat new entry untuk citer ni~ Weekend minggu kelima (29 - 30 Nov) : Insyaallah plan nak Penang - my best buddy punya majlis bertandang!!

Yer...ituler ektibiti yang aku buat during this month!! mengalahkan menteri aku ni.. sememangnya BUZY TAHAP GABAN!! PENATNYER!!!

Picas Tag From Nacha

Kome ni suke bebenor main2 tag ni yer.. ni koje si Nacha http://nacha-aziezoul.blogspot.com/... Kak Noor nak nengok ke gambo teman yang comel bebenor ni.. yang fotogedik nih..

the rules & regulations:-
1. Take a recent picture of yourself
2. Don't change clothes. Just take your picture
3. Post that picture with NO EDITING
4. Post this instruction with your picture
5. Tag 10 people to do this.

Erm kak noor ..niler hasil gambo... nengok puas2..kang rindu pulak... TAAAADAAA::::

Okler aku tagged saper2 yang datang visit blog aku ni...jangan tak reply tag aku tau.. aku tau sapa yang datang banglo aku nih... saper tak jawab aku anto saman!!