CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, October 7, 2008

RAYA 2008

PIC MASA RAYER..THEME : COKOLAT...TAPI BABY AKU TIDOR YANG DALAM BUAI..MALAM RAYER TIDO LAMBAT.. IKUT MUMMY DIA LAYAN TV..hik hik hik..


Salam Aidilfitri...Maaf zahir & batin...
Erm baru nak update blog...bz giler..nak siap kan audited account..then prepare paper untuk meeting next week kat Sabah..Malasnyer nak pi..lagipun sian nak tinggalkan si kecik tu..dulu xper ler...tapi nak wat camner..dah namanyer keje..
anyway nak citer pasal raya aku...erm..xder yang speselnyer..cuma yeah yeah..aku dapat pose penuh sebulan..yeszaaa..tapi aku biaserler..memang jarang kena ganti posa since aku akil baligh lagi...hih hih hih!!tapi x best nyer aku xleh gi kubur masa raya sebab dapat monthly leave masa rayer pertama..
aku raya kat sini jer...yolah dah takder kampung ler..nak balik kg my hubby dia lak x dapat cuti...hih hih hih nasib baik dia x dapat cutiler!!masa 1st day raya stay kat umah jer...malam semua makcik aku datang umah..so macam maner nak balik kg..mak aku dah kira kena buang daerah dari perak tu..maner taknyer semua adik-beradik mak aku semua stay kat PJ..even arwah opah aku pun dok kat PJ dulu...so consider kg aku kat PJ jerler..
so 2nd day rayer baru pi semua umah makcik aku kat PJ... tapi raye kali ni mak aku agak touching skit..maner taknyer..adik aku beraya ikut laki dia balik JB..maklumler anak bongsu dia takder..so menagis ler dia ingatkan adik aku tu.. akuler yang berusaha gilernye nak menghiburkan mak aku tu...
3rd day raya mak aku ajak p survey fridge..dari dulu lagi dia nak beli...so akupun bawak ler dia round KL..tapi pelik gak..rayer2 pun jalan KL still bz gak..aparaa diorang ni xder k ker..p ler beraya Kg...petang lak bakal mak mertua along aku nak datang beraya..so aper lagi kelam kabut kakak aku beli makanan..nak masak tak sempat...so juadahnyer PIZZA HUT!!! ala-ala western gitu..
raya 4th - lawatan balas ke rumah bakal mak mertua along aku...laki aku kojo..x dapat cutiler...isk isk sodeh den...lepas tu p umah norma (anak angkat mak aku)..masak nasi berlauk siap..kelas ko Ma..maklumler dah nak kawin... malam p ulu langat umah enal (anak angkat mak aku...mak aku ni memang ramai anak angkat...orang kalu datang umah mak aku memang xler nak balik..then trus melekat panggil mak..) tapi aku suka pi umah enal ni suasana sejuk je..kat bukit langat namanyer...
ari AHAD ...waaaa sudah mau abis cuti yerrrr!!cepatnyerr!!!So ari ahad ari membesarkan aper yang patut kat umah..REST AND RELAX..sambil kira budget yang dah over-run!!!
MONDAY until today tengah giler buat kojo..kena abiz kan cepat..yerlah next week nak propose BONUS Nih...mintak-mintak dapat lebih-lebih-lebih...increment + salary adjustment.. Boss tolongler...barang dah naik maa...minyak..tol..semua mahal...so tolong ler staffs yang gaji ciput nih...
SO ITULAH CITER RAYA AKU YANG BIASA JER TAPI BAGI AKU BEST SEBAB :
1. dapat raya dengan mak aku..still dapat cium tangan dia + pipi dia + bagi duit raya kat dia dll
2. xyah balik Kg my hubby yang jauh giler tu...Kelantan..penat oiii!...
3. dapat kumpul duit raya banyak gak untuk anak aku... so Farish mummy nak potong duit raya tu yer...duit baju raya + kasut raya + dll
4. Dapat cuti lama skit..so rest ler skit...
Okler....jumpa di hapdet yang baru...(kalau ader masa and tak malas...)