CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, July 29, 2008

NUREDREEN ALISSA



Nuredreen Alissa... nama yang cukup istimewa bagi aku and my hubby.. she was my 1st Baby girl..

aku bernikah pada 02.05.05...tapi nikah gantung...
then 03.09.2005 aku & my hubby selamat disandingkan..kaler biru lagi... memang meriah..

lepas 3 bulan kawin.. pada 26Dec 2005 aku disahkan mengandung...masa tu x silap aku 7 minggu..that's was happiest news for me and my hubby... i told my mum...she seem so happy too..

tapi masa pregnant aku ader complication sikit... i am hyperthyroidism...so masa early stage if i'm not mistaken masa 3 bulan..aku ader bleeding sikit... then pi Tawakal..admitted 1 hari...gynea kater dah gugur...then dia nak tahan aku kat ward sampai kat seminggu... but masa tu lagi 3 hari i have to go to sabah..outstation... then i insists nak discaj without do D&C as per doctor advised to me... actually dia bagi kuar wad pun because my hubby said that we can't afford to pay the cost at Private Hosp...so we wanted to go to HKL..

Once dapat discaj tak pi pun HKL...balik rumah..then masa pi sabah mak aku pesan minum nenas banyak2..nanti dia gugur ler... tapi Allah maha kuasa... lepas balik dari Sabah aku xder bleeding tapi rasa macam loya and muntah yang teruk..

My hubby ajak pi check kat nearest clinic... masa tu tekejutnya kitorang... doktor cakap my BB still ok..my pregnant still in good condition... Ya Allah gembiranya kami semua... then doktor as us to continue check-up at HUKM...
I went for check up as per doctor appointment.. tak missed pun.. tapi masa check up memang terukler gak... siap kena admitted half day... nak check Thyroid + pregnancy..actually every time scan aku xnak tau aku dapat anak aper... aku tau dia Boy or Girl masa dia lahir kat dunia ni..

Even aku mabuk masa pregnant my 1st one... tapi aku still agresif.. tapi Tanggal 15th August 2006... Berita yang mengejutkan kami semua..aku sakit perut..then kul 12 malam trus pi HUKM,... sampai sana bila doktor buat ultrasound dia kate heartbeat my BB dah berenti.... ya allah aku rasa macam nak pengsan...mu Hubby trus peluk aku.. tapi dia tak nangis pun... aku trus pi jumpa my Mum.. ya allah dugaan besar masa tu kau bagi pada aku... actually my due date suppose 11 August 2006... but doctor said kalau xder aper2 rasa sakit or ketuban pecah x payah datang...

aku memang lose hope masa tu... rasa macam orang giler masa tu... pukul 10 pagi aku masuk labour room.. doktor suruh aku deliver normal... then kul 4.45pm aku dapat jugak merasa lahirkan anak secara normal...tapi masa tu saat paling sedih untuk aku & my hubby... doktor tunjuk my BB ... it's a girl... ya allah aku x berdaya nak peluk & cium dia rasa dunia aku gelap.. my hubby trus ambik baby tu then trus cium dia banyak kali.. ya allah Baby aku sangat sempurna..kulit putih..panjang..jarinya runcing... hubby trus bagi kat aku... ya allah aku tak tau nak buat aper... sedih sangat-sangat... hubby & my mum pesan ingat Allah .... ...(to be continued)...sedih sangat xleh nak citer...

Kena Tagged lagi...ish..ish..ish...TQ YOL

dah ler pemalas nak update blog then kena tagged plak... anyway TANKIU Yol...

Nama-nama timanganDolu2
arwah ayah panggil ateh..pastu mas sekolah ada geng panggil markmon...then sekarang panggil mon jer...

Anda seorg yg Seorang yang
mera naam joker ma..havoc... kalu aku xder mesti orang rindu...

Insan teristimewa ?? Kenapa dia terlalu istimewa dimata anda
My family..my hubby..my children..my friends...semua orang yang sayang aku so aku anggap diorang istimewa...

Lagu kesukaan anda
ntah banyak sangat..la ni gila dengor Sinar FM...layan lagu lama2...syok ooo

Makanan kesukaan anda
Makanan yang menggemukkan... hasilnya memang memberansangkan..

Warna kesukaan anda
Wane biru ,Pink, kuning, hijau..

Sikap yg membuatkan anda stress
penipu,pembohong,talam 2 muka..n manusia yang hipokrit...

Tiga benda yg mesti ader dlm beg anda
Purse, HP & Kunci

Kali terakhir anda menangis dan krn apa
Masa dapat My Baby farish on 11th Dec 2007...tu menangis gembira...kalau menangis sedih masa 15.08.06..my 1st Baby Girl Nuredreen Alissa meninggal dunia...Mummy still love you and never forget you...

pasni nak tag..
1. Nacha
2. Joey