CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 26, 2008

New Generation of Astronauts

Insyaallah...berkat doa mummy & kesungguhan Muhammad Farish Shahmi belajor nanti.. maybe you are the next generation of Malaysian Astronaut... Hope you will make me proud one day... Insyaallah.. Pesanan mummy.. hope you will study hard & smart and fight for your future. Your life is on your hand..mummy always pray for you... Insyaallah!!

Tuesday, November 25, 2008

Kesian My Boy

My sis memang noty... dia dah pedajal anak buah sindri.. mak long farish ler punya idea ni... mesti mak long(kakak aku) yang beli then achik (adik aku) dia snap gambo then MMS aku... sian my boy... anyway still look funny & cute!!.. Mummy really loves you...

Monday, November 24, 2008

My Best Friend Wedding

Erm nice title..tapi aku bukan macam Julia Roberts dalam citer tu.. i'm really happy.. at last, my best buddy had found her true love.. I'm happy for you babe!! Ekceli aku dgan dia memang close giler!!! Dia yang dimaksudkan HASNYZALHANI ABD SANI.. aku panggil Ezull @ Azizul @ Ajis.. kawan lain panggil dia NICK.. Budak opis & family dia panggil Iza..

kitorang berkawan since SEKOLAH KEBANGSAAN KAMPUNG BARU..tapi dapat sekelas masa darjah 6 Matahari..
Then pi SEKOLAH MENENGAH PUTERI WILAYAH.. dari Ting. 1 Budi sampai 5 Mulia aku sekelas dengan dia..Aku ketua kebersihan..dia penolong kebersihan..kelas aku dari Ting 4 Mulia sampai ke 5 Mulia asyik menang kelas terbersih tau..tengokler saper ketua nyer!! hah hah hah.. siap da motto kelas .. tak silap aku mottonyer begini : "KAMILAH BAKAL PENJANA EKONOMI PADA TAHUN 2020"... poyo betul.. motto konon.. nasib baik tak menang Moto...ala-ala power root.

Abis SPM 1996 alhamdulillah result cemerlang.. Kitorang dapat ITM Arau, Perlis.. jauh giler.. tapi best..unforgettable experiences.. kitorang sesama dapat DIA Batch 97-00 (Diploma In Accountancy).. tapi tak dapat sekelas..masa part 1 aku dok seperate dengan ezull.. tapi start Part 2 sampai grade kitorang dapat dok berdua.. masa kat ITM orang sibok bercinta macam belangkas.. tapi aku lak berkawan macam belangkas.. kah kah.. tapi memang banyak sangat pengalaman dok kat Arau..tak buleh nak criter cos banyak sangat!! sibok usha jantan ler..sibok bergossip ler!! macam2 ler!!

Dah grade Diploma kat Arau..kitorang further kat Shah Alam.. BACC batch 2001-2003 Bachelor in Accountany with Honours..wah-wah canggih namenyer..yang best nyer..orang buat 2 tahun tapi kitorang buat 2 1/2 tahun.. maklumler ader sangkut paper.. then nak jaga CGPA..kena drop paper!!. hih hihhih..masa ni kitorang dok umah sewa... RM100 sebulan... umah flat!! boleh ler..masa ni naik kancil sampai 6 orang..tapi badan macam model2 takperler...

Then grade pi carik kojo..macam2 kojo kitorang buek at last dapat gak keje yang stabil..Ezull skang exec kat CIMB Bank.. aku lak AM kat Ranhill Powertron Sdn Bhd.. Alhamdullilah..kitorang berjaya gak..nasib baik keje lain2..berkembang sikit minda..

02.05.2005 : aku yang gatal dulu..so aku kawin ler dulu dengan pilihan hatiku Mohd Suhaimi bin Yusof.. Ezull banyk ler bersusah payah..dia ler pengapit aku..

22.11.2008 : Ezull selamat disatukan dengan pilihan hati nya... mamat Penang mari.. lip lap lip lap anok Mami!! hih hih hih YUZLEZAM YAHAYA.. aku and my hubby jadi pengapit a.k.a penyimpit!!
Anyway congrats for both of you.. Yuz hang jaga Iza betoi2 no.. jangan nak buat hal.. aku plangkong kepala kalu ada apa2 jadik kat Iza.. hang jaga no.. Anyway Yuz baik orangnyer.. sama 1 kepala dgn kitorang.. semoga cepat2 dapat Baby girl ok.. boleh ler berbesan pulak... hah hah hah...






TAHNIAH BABE!!!

November yang Busy

hah dah nak abiz dah bulan Nov..copek nyer!! den ghaso banyak bondo bolum buek laie..tibo2 yo dah abis bulan...copek nar maso berlalu!!! aku memang busy giler for this month.. every weekend ada ektibiti... bior aku citer :

~ Weekend minggu pertama (30 Oct - 2 Nov) : Balik Kg Mertua yang jauh di ujung dunia.. KELANTAN!!
~ Weekend minggu kedua (7 - 8 Nov) : Bawak mak pi JB.. wah-wah dari pantai timur ke selatan!! ish ish ish..mentang2 minyak dah turun rege!!~ Weekend minggu ketiga (14 - 16 Nov) : Family Day kat Langkawi..organised by my opiz.. nak tau citer nyer buleh pi visit blog Nacha http://nacha.aziezoul.blogspot.com/ ... senang aku takyah type...~ Weekend minggu keempat (22 - 23 Nov) : MY best buddy kawin.. nanti aku buat new entry untuk citer ni~ Weekend minggu kelima (29 - 30 Nov) : Insyaallah plan nak Penang - my best buddy punya majlis bertandang!!

Yer...ituler ektibiti yang aku buat during this month!! mengalahkan menteri aku ni.. sememangnya BUZY TAHAP GABAN!! PENATNYER!!!

Picas Tag From Nacha

Kome ni suke bebenor main2 tag ni yer.. ni koje si Nacha http://nacha-aziezoul.blogspot.com/... Kak Noor nak nengok ke gambo teman yang comel bebenor ni.. yang fotogedik nih..

the rules & regulations:-
1. Take a recent picture of yourself
2. Don't change clothes. Just take your picture
3. Post that picture with NO EDITING
4. Post this instruction with your picture
5. Tag 10 people to do this.

Erm kak noor ..niler hasil gambo... nengok puas2..kang rindu pulak... TAAAADAAA::::

Okler aku tagged saper2 yang datang visit blog aku ni...jangan tak reply tag aku tau.. aku tau sapa yang datang banglo aku nih... saper tak jawab aku anto saman!!

Thursday, November 20, 2008

Mutiara Hotel, JB (7th Nov - 8th Nov 2008)

Erm lamanyer tak hapdet..buzy + malas = blog tak hapdet...
Ekceli last 7th nov aku pi JB ..ader emergency..adik aku punya father in law meninggal dunia.. dia jatuh kat tempat kerja then trus meninggal... so my mumyang ajak pegi... so that night we had check-in kat Mutiara Hotel JB..not badlah hotelnya..tapi yang bagusnya my baby yang dah semakin noty tu..menunjuk belangnyer dalam bath tub... sakan dia berendam.. aku suruh my Hubby bawak pergi pool..dia maleh..then abah dia boleh bukak ari bath tub..berendam ala-ala swimming pool... bila we all bawak dia kuar..menangis sampai hempas2 badan..so opah dia kater biar dia brendam sampai puas...





Tuesday, November 4, 2008

New hapdet

ERm sekarang macam maleh pulak nak hapdet...sebab bz giler... since balik dari KK last month aku xtau nak hapdet aper..sebenornya banyak gak citer...yolah dah dapat habuan yang diimpikan..so bz menghabiskan jer...kah kah kah..ekceli sekarang ni tengah bz nak arrange family outing office punya ke langkawi..next week plannyer..so babyak bende nak settle..last thursday plak cuti 2 sebab balik kg mertua...aku ni memang menantu hantu skit..dah nak masuk 4 tahun kawin baru balik kg my hubby 5-6 kali jer..balik pun x lamer..3D 2N..kojo ler..maner buleh balik lelama..kat Kg my hubby xder wat aper2 pun..just lepak2 jer..ari Jumaat pi mandi sungai + jeram then malam pi Tesco Kota Bharu..baru tau..besar giler..memang hypermarket..erm lepas tu x pi maner2 pun sebab the next day kitorang cabut balik KL... erm nanti ler hapdet..memang tengah malas giler...