CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, September 29, 2008

SELAMAT HARI RAYA

Dear Kengkawan..Friends..Pang Yau..anyboday who are visit my blog are my friends...

Setelah sebulan kiter berposa..

Tahan lapar tahan dahaga..
Lagi 2 hari kiter beraya..
Mariler sambut dengan gembira..

Kalau ader silap kata..
Tersalah laku tak kira masa..
10 jari tersusun sama..
Ampun maaf sorry dipinta..

Masak rendang dengan hati..
Hindangan raya mendapat berkat..
Balik kg drive hati-hati..
Pandu cermat jiwa selamat..

Gendang Gendut Tali kecapi..
Makan ketupat jgan lupa saya sekali..

SALAM AIDILFITRI..MAAF ZAHIR BATIN..

IKHLAS DARIPADA:

Suhaimi, Mona & Farish
29 Ramadhan 1429

Friday, September 26, 2008

Tagged dari Nacha

Anyway TQ Nacha for the title..anyway aku ni takler kretip pun...merapu terror!!.. so nak ucapan nye :

LIHATLAH DUNIA...AKU MENANG!!!BERKAT KERASTANGAN YANG AKU ADER INI...

Tapi NACHA..soriler tak tau nak tagged saper... erm...tak payahler...aku ni kedekut..xnak kongsi award dengan orang...

Thursday, September 25, 2008

Karenah Suhaimi Jr...

Dia merangkak trus p drawer kat kabinet TV...then jumper goggle..pas tu ..cheng..cheng..cheng..


amacam chantek tak spec mater kiter....

Wednesday, September 24, 2008

Hamper dari Company

Yeah yeah..arini dapat hamper dari Ofis..this can be considered annual event ler everytime ader raya..yang best dapat angpow lagi..buat susah-susah jer..tapi lain kali kalu nak bagi..lebih ler sikit kah kah kah..anyway TQ..so bertambah ler lagi kuih raya aku yang aku berhempas pulas meng'order'dari adik aku...





Raya oh Raya

Semalam aku macam bersemangatler nak me"modified"kan baju raya aku...hih hih hih..kono-konon kreatif ler..so dah decide nak jahit manik2 sikit..tapi yang best nyer pulun menjahit tapi tak jadi-jadi..aku tak kira aku kena sambung arini gak...aku kena wat gak..tulah susah orang KERAS tangan ni...



Ni ler baju raya aku..tahun ni warna cokolat!!




Ni ler manik-manik yang bakal aku jahit kat baju uku tu...ntah jadi ke tidak

Then masa kemas barang my baby baru teringat baju raya dia aku belum sediakan lagi..nasib baik adik-beradik aku dah sponsor..TQ!!Baju daripada Mak Ngah

Baju dari Achik

Baju dari Mak Long


Mak long bukan sajer belikan untuk Farish..aku pun dapt gak white pants dari along..ekceli aku kureng sikit pakai putih..dah ler aku ni wanita sihat..nanti lagi obvious..but anyway TQ daun keladi..isok-isok beli ler lagiNi ler sluar sponsored by my along


Tapi aku dapat gak belikan my baby kasut yang diidam-idamkan...ADIDAS..tapi aku prefer NIKE..my hubby suka yang ni..aku suka merah..dia kater macam girl..so at last we decided to bought this pair at AL-Ikhsan Sg Wang..yang bestnyer Opah dia bising gak beli anak kasut mahal-mahal..nanti pakai tak lamer ler..budak cepat besor ler..macam2 ler..nasib baik anak sorang ler...



Farish jadi pomen




semalam masa tengah sibuk kemas bakul si kecik nih untuk baju esok kat umah opah dia..dia pun sibok jadi pomen..habis kipas yang opah dia bagi tu dia gigit2nyer..siap dia hentak2 kipas nih!!jahanam kipas tu oii!!nasib baik anak sorang!!macam2 benda dia buat sampai bilah kipas tu dah putus separuh dia kerjakan!!

Tuesday, September 23, 2008

No story to update

Makin dah nak dekat pose makin maleh nak update..bz cum maleh cum bosan cum ngantok!! Tapi kali ni pose takder kesempatan lagi nak pi boka kat luar...satunye maleh ..lagi satu save duit (ekonomi meleset maa!!)..yang paling penting sian lak boka kat luar nanti mak buka posa takder geng...


nak pi jumpa geng NC pun x sempat lagi..dah lerr sorang akan jadi perantau.. Yol aku dedicate lagu DENDANG PERANTAU sempena hari raya yang mulia ni...

Ayway nanti ler aku hapdet kalau ader citer ler...SELAMAT BERPOSA!!!SELAMAT BERAYA SAKAN!!MAAP ZAHIR & BATIN!!JANGAN MAIN MERCUM YER!!

Thursday, September 18, 2008

SKUAD ERA AVANZA

Semalam aku and adik singgah kat bazar Ramadhan Desa Pandan masa on the way balik kojo...
Dah pusing2 beli makanan tetiba tengok ramai nyer orang serbu kat avanza hijau tu...

aku : Beb apsal ramai orang tu macam bergaduh jer..eksiden kot..
adik: ntah..oo ni radio yang slalu bagi adiah tu...ntah radio aper yek kaler ijau..
aku : wei beb era punya skuad ler..jom p join!!









ni budak SKUAD tu nama OZEK


So pi ler aku and adik menyempitkan lagi keadaan kat situ...banyak gak hadiah diorang offer... CD ler..Mag. Cosmopolitan.. Voucher..and banyak lagi...aku dapat voucher Domino's Pizza + Teenage Mutant Ninja Turtle punya mask...adik aku dapat magazine Cosmopolitan...soalan yang ditanya:

ERA.FM : Siapakah model yang berada di belakang majalah cosmopilitan bulan Sept 08 ini?
Adik : Saya pun tak tau... (dengan selamba adik aku jawab)
ERA.FM : Yaa betulllll!!



next question

ERA.FM : Berikan nama watak Teenage Mutant Ninja Turtle.
Aku : Rapheal..Michealanglo..Donatello....ermmm (sambil berpikir)
ERA.FM : Opps kak 1 cukup ler..YA Betullll!!

Hih hih x pernah tau jumper Skuad ni...So dapat ler adiah..jadiler...dapat gak menghiburkan hati semala lepas dah bengang dengan orang...
ANYWAY HIDUP PERLU ENJOYYY!!

Bengangggg!!!

Kali ni nak luah perasaan bengang + tak puas ati dll...
Ingatkan DIA ni kawan...rupa2nya hampeh...

aku pedulik aper DIA nak beli aper ker...pergi maner ker..pakai baju aper ker.. I DON't CAREEEE...
ko nak buat semua tu bukan pakai duit aku pun...DIA ni tak tau ler species maner...tak habis2 dengki dengan orang..orang tak pernah heran pun dengan dia..DIA memang tak boleh tengok orang lebih sikit..jealous..aku bukan orang pertama yang kena dengan DIA..ramai lagi..

Takper ler....ini semua dugaan untuk orang yang best macam aku..cewah cewah...tak payah ler balas-balas..biar ALLAH jerlah yang tentukan..Anyway life must goes on...my career...my life...my happiness is not depends you ok..
We'll see what happens next.... WASSALAM

Wednesday, September 17, 2008

Baru 9 bulan..perangai 1 tahun





Budak kecik ni dah pandai buat perangai pulak...last 3 days dia tido kul 3am...aku & hubby jadi security tak bergaji..suruh tido dia tak nak...nak main jer...my hubby dah bengang cos aku tak kasi dia tido sampai Farish tido...

Last 2 days pulak tido kul 1.30am pulakkkk...sama gak nak ajak main ler...nak ajak kuar rumah..nak dokong ler..siap gelak2 lagi...

malam tadi pulak tido kul 11.00...punyalah panik tetiba kul 12.30am dia bukak mata + senyum2..so ape lagi aku trus dodoikan..nasib baik continue tido balik...tapi....kul 4am dia bangun nak susu..habis setengah botol..dia trus baling then nak terjun katil...dia siap ajak main2...senyum2..gelak2...Ya Allah!!my hubby dah bengang lagi..so we all decide bangun sahur trus..yang best nyer we all makan dia pun sama joen...aku suap makan nasi..suka ler dia..lepas sahur kul 6.30am baru farish tido balik...dia ni kalau dah tido takleh usik2..so masa kul 7.30am nak pergi kerja..nak angkat dia masuk stroller nak anta umah opah dia..dia tersedar pulak...


trus anta umah opah...dia ni memang tak dok diam..dalam stroller bukannya nak duduk..siap berdiri lagi..tak tau ler karenah aper lagi yang dia buat lagi...jatuh buai dah banyak kali..jatuh walker tak terkira..memang orang kata boy memang active..ni mesti penangan mak aku bagi makan Vitamin...dah jadi hyper..


Whateva happen pun..aku still happy and sayang my baby very much...setiap detik bersama Farish..Apa sahaja perangai yang Farish buat...Semua gerak-geri Farish..dan segala-galanya yang ada pada Farish.. bagi aku adalah KENANGAN YANG TERINDAH DAN ANUGERAH ALLAH YANG PALING BERHARGA UNTUK KAMI SEKELUARGA..


Kalaulah arwah Kakak Farish ader lagi...mesti lagi HAPPY...Al-fatihah untuk NUREDREEN ALISSA BT MOHD SUHAIMI..amin..

Friday, September 12, 2008

1st Baju Melayu

Pejam celik pejam celik..tetiba dah 12 ari puasa...masalah problem nyer..orang lain puasa kurus..
aku plak makin gomok!!hampeh!! bila ler nak start diet nihh!!tension gak tengok baju zaman anak dara dulu...

Puasa kali ni my hubby cuti panjang..oklah tu!!tapi raya dia kena kerja ler...tapi even cutipun dia kena keja gak...jadi supir amik aku balik keja..housekeeping..laundry..jahit langsir..and macam2 keja housewife ler!!

So apa lagi.. p ajak dia beli baju raya anak...memang every year beli baju dah siap jer..nak tempah rasanya lebih costly...
so jalan punya jalan jumpa ler baju melayu... tapi sian my baby..dia ni small size skit...badan tak gomok..tapi dia tinggi..so susah gak nak beli baju dia.. tapi we all beli saiz yang paling kecik skali... tapi still melabuh gak.macam jubah!! kelakor rasanyer...




Ni siap test dengan sampin yang Nacha kasik..dah jadik skirt plak..


Ni lah dia Suhaimi JR..siap dengan kopiah beli kat Mid Town...ok tak...tapi banyak yang nak kena alter...
Lepas dah dapat baju raya dia ...kitorang p Sg Wang plak..abah dia kater nak beli somthing untuk Hero kecik dia..trus pi kedai Silver...then we bought this one for him... sama macam abah dia punya ler...


Anak abah..biasa ler...sumer dapat!! Nasib baik dia tak tarik2 bangles dia tu..

Yol tagged lagi...

Dah lama tak masuk blog...tetiba kena tagged..busy giler skang...nak siap audited account cepat2!!nanti tak dapat bonus plak..dah lah kena cover semua..tension gak..anyway dah jadi reponsiblity kiter..kena wat gak..

Anyway Yol... TANKIU>>

Cara2nyer..
1. copy gmbr kat atas tu n post kat blog korang
2. teruskan mencari mangsa seramai 5 org..(nk lbh pun xpe..kalau kurang bleh..)
3. setelah mengenalpasti mangsa yg sesuai, sila tgglkan pesanan di blog mereka
4. lastly, jgn lupe tempek url korang slps url saya punya - CIKMUNNA-

Dibuat oleh: antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com,juzzyouandme.blogspot.com,sweethoneysofiaroxy,Zhoewynz.blogspot.com,UmmiRosma,Munirah Abd, lilred799.blogspot.com, puancokolat.blogspot.com, SHUZANA,CIKMUNNA & seterusnya.....

Pasni..orang seterusnyer..:

1. Nacha
2. Joey
3. Ieda Appays