CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, July 30, 2008

BLOG UNDER CONSTRUCTION

Dear Visitor,Friends,Blogger....

Work Under Construction...

Pls visit later...

will inform after settle...

Tuesday, July 29, 2008

NUREDREEN ALISSA



Nuredreen Alissa... nama yang cukup istimewa bagi aku and my hubby.. she was my 1st Baby girl..

aku bernikah pada 02.05.05...tapi nikah gantung...
then 03.09.2005 aku & my hubby selamat disandingkan..kaler biru lagi... memang meriah..

lepas 3 bulan kawin.. pada 26Dec 2005 aku disahkan mengandung...masa tu x silap aku 7 minggu..that's was happiest news for me and my hubby... i told my mum...she seem so happy too..

tapi masa pregnant aku ader complication sikit... i am hyperthyroidism...so masa early stage if i'm not mistaken masa 3 bulan..aku ader bleeding sikit... then pi Tawakal..admitted 1 hari...gynea kater dah gugur...then dia nak tahan aku kat ward sampai kat seminggu... but masa tu lagi 3 hari i have to go to sabah..outstation... then i insists nak discaj without do D&C as per doctor advised to me... actually dia bagi kuar wad pun because my hubby said that we can't afford to pay the cost at Private Hosp...so we wanted to go to HKL..

Once dapat discaj tak pi pun HKL...balik rumah..then masa pi sabah mak aku pesan minum nenas banyak2..nanti dia gugur ler... tapi Allah maha kuasa... lepas balik dari Sabah aku xder bleeding tapi rasa macam loya and muntah yang teruk..

My hubby ajak pi check kat nearest clinic... masa tu tekejutnya kitorang... doktor cakap my BB still ok..my pregnant still in good condition... Ya Allah gembiranya kami semua... then doktor as us to continue check-up at HUKM...
I went for check up as per doctor appointment.. tak missed pun.. tapi masa check up memang terukler gak... siap kena admitted half day... nak check Thyroid + pregnancy..actually every time scan aku xnak tau aku dapat anak aper... aku tau dia Boy or Girl masa dia lahir kat dunia ni..

Even aku mabuk masa pregnant my 1st one... tapi aku still agresif.. tapi Tanggal 15th August 2006... Berita yang mengejutkan kami semua..aku sakit perut..then kul 12 malam trus pi HUKM,... sampai sana bila doktor buat ultrasound dia kate heartbeat my BB dah berenti.... ya allah aku rasa macam nak pengsan...mu Hubby trus peluk aku.. tapi dia tak nangis pun... aku trus pi jumpa my Mum.. ya allah dugaan besar masa tu kau bagi pada aku... actually my due date suppose 11 August 2006... but doctor said kalau xder aper2 rasa sakit or ketuban pecah x payah datang...

aku memang lose hope masa tu... rasa macam orang giler masa tu... pukul 10 pagi aku masuk labour room.. doktor suruh aku deliver normal... then kul 4.45pm aku dapat jugak merasa lahirkan anak secara normal...tapi masa tu saat paling sedih untuk aku & my hubby... doktor tunjuk my BB ... it's a girl... ya allah aku x berdaya nak peluk & cium dia rasa dunia aku gelap.. my hubby trus ambik baby tu then trus cium dia banyak kali.. ya allah Baby aku sangat sempurna..kulit putih..panjang..jarinya runcing... hubby trus bagi kat aku... ya allah aku tak tau nak buat aper... sedih sangat-sangat... hubby & my mum pesan ingat Allah .... ...(to be continued)...sedih sangat xleh nak citer...

Kena Tagged lagi...ish..ish..ish...TQ YOL

dah ler pemalas nak update blog then kena tagged plak... anyway TANKIU Yol...

Nama-nama timanganDolu2
arwah ayah panggil ateh..pastu mas sekolah ada geng panggil markmon...then sekarang panggil mon jer...

Anda seorg yg Seorang yang
mera naam joker ma..havoc... kalu aku xder mesti orang rindu...

Insan teristimewa ?? Kenapa dia terlalu istimewa dimata anda
My family..my hubby..my children..my friends...semua orang yang sayang aku so aku anggap diorang istimewa...

Lagu kesukaan anda
ntah banyak sangat..la ni gila dengor Sinar FM...layan lagu lama2...syok ooo

Makanan kesukaan anda
Makanan yang menggemukkan... hasilnya memang memberansangkan..

Warna kesukaan anda
Wane biru ,Pink, kuning, hijau..

Sikap yg membuatkan anda stress
penipu,pembohong,talam 2 muka..n manusia yang hipokrit...

Tiga benda yg mesti ader dlm beg anda
Purse, HP & Kunci

Kali terakhir anda menangis dan krn apa
Masa dapat My Baby farish on 11th Dec 2007...tu menangis gembira...kalau menangis sedih masa 15.08.06..my 1st Baby Girl Nuredreen Alissa meninggal dunia...Mummy still love you and never forget you...

pasni nak tag..
1. Nacha
2. Joey

Monday, July 21, 2008

Besday My Mum





Allah Selamtkan Kamu...

Allah selamatkan Kamu...

Allah selamat Puan Hjh Normah...

Allah selamatkan kamu...


Alhamdullillah pada tanggal 19 Julai 2008.. genap ler Mak aku 55 tahun..

HAPPY BIRTHDAY MAK...


Alhamdullilah Allah telah kurniakan dia kesihatan yang sempurna...

Kudrat yang kuat untuk jaga kitorang 4 beradik + dengan cucu + anak-anak angkat...


Thanks you for everything... you such a great mum..


masakan mak memang class... kalau tak kitorang xler jadi macam ni.... anak-anak sihat...


Ya Allah aku mohon padamu rahmatilah Hidup ibuku..berikanlah kesihatan yang sempurna..jauhkan lah dia daripada gangguan syaitan dan malapetaka..ampunkan dosa nya... cukup lah dugaan yang ibuku hadapi..biar lah dia hidup dengan kesenangan dan kesempurnaan.. ibu ku memang seorang yang tabah.. walaupun ayah sudah tujuh tahun meninggalkan kami.. tapi cinta ibuku terhadapnya tidah pernah luntur... setiap saat ibuku tidak pernah berhenti mengingatkan ayahku.. sesungguhnya ibu ku memang Hebatt....


Farish vs Eric

Ni gambo si farish dengan Hazriq a.k.a eric...
Punyalah tembam.. yang best nyer si farish lagi tua seminggu dengan eric tapi eric lagi bulat.. geram tengok dia.. putih gebu pulak tu... ni anak member Boy...


Farish dengan geng baru..ERIC...Farish memang mat camera..


Sian dua-dua kena dera... sian anak MummyAlah-alah manja nyer... tengok si Farich memang pantang nampak kamera.. nak jadi model ker?
Farish tahan berat ker? sampai kembang hidung tu...
Mesti Farich cakap dalam hati... "Oi Oi Oi sakit aku woi .. dah lah aku ni tulang jer banyak!!"

ANYWAY DUA-DUA COMEL...SEMOGA DUA DIA MENJADI ANAK YANG SOLEH,BERGUNA,BIJAK PANDAI, BERJAYA DALAM HIDUP,INGAT ORANG TUA...BAIK....

...MUMMY & ABAH LOVES FARISH FOREVER... :-) :-) :-)

Thursday, July 17, 2008

Tagging lagi...

Yeh yeh kena tag lagi,... hampeh betul.. buek berpoloh nak jawab...


KALI PERTAMA NAIK KAPAL TERBANG
masa sekolah rendah darjah 2 pi Penang... arwah ayah nak bagi rase kitorang 1 family naik flight.. such a lovely father...

KALI PERTAMA KE OVERSEA
Kalau S'pore kira oversea ke? kira kalu pi Spore slalu gak masa time sekolah dulu... arwah ayah bawak pi jumper sedara dia... then dah kojo ni ader gak ler p Bangkok... Bandung... K...

KALI PERTAMA DUDUK BERJAUHAN DENGAN KELUARGA
masa further study kat ITM Arau... nangis ooo...everytime call my parents mesti tangkap leleh..my mum sampai demam... arwah ayah plak siap letak gambo kat meja make up my mum.. aku pun demam gak..luckily Ezull a.k.a Nick datang gak arau.. so ader geng..

TERINGIN MELANCUNG KE
Eropah, US, Japan....

FAVOURITE ACCESSORIES
skang ni xder ler.. dulu giler bangle ala-ala rock kapak + eksotik.. skang dah malas... lagipun skang giler beli barang MY BABY...


EMPAT PERKATAAN YANG SELALU DISEBUT
1. hampeh..
2. korok hang..
3. karate baru tau..
4. bismillah hirahmanirrahim...

KALAU ADA DUIT
Nak beli rumah + MPV + melancoung + lap top + bawak my whole family p Haji...

SIAPAKAH YANG PERLU DI TAG..
1. Yol
2. Ida