CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, December 30, 2008

AZAM 2009

Hih hih hih!! kelakor ler..every year mesti ader azam baru..tapi hampeh!!pemaleh aku nih... anyway seperti tahun2 lepas aku punya azam ialah...KURUSKAN BADAN!! hih hih hih!! bila nak kurus ni oiii!! dulu mase nak kawin aku berjaya kuruskan badan tau.. yolah 7 tahun tak makan nasik langsung!! menjadi tu.. tengok gambo kawin aku... boleh ler kira kurus ler!!

harap2 tahun ni berjaya!! anyway saper2 blogger yang tau efficient way to lose weight jgan ler lupa share dengan aku yer!!

hari ni 30th Dec 2008, my best fren akan terbang ke HULL CITY,UK.. ni kawan maser skolah http://shuzana.blogspot.com .. Yol good luck kat tempat orang yer!!!take care..jangan lupa kitorang kat mesia ni.. hope to see you again..insyaallah kalau dimurahkan rezki kita organise reunion NC kat saner plak!!tapi kena kumpul duit dulu ler!! keep in touch yer!! dapat baby inform tau!!nanti kita post hadiah dari Mesia!!! ANYWAY YOL ADIOS!!!BON VOYAGE!!

FOR ALL MY FRENZ,VISITOR,BLOGGER AND ETC... SALAM HIJRAH DAN HAPPY NEW YEAR DARI CIKMUNNA & FAMILY.. SEMOGA HARI2 YANG AKAN DATANG AKAN LEBIH BAIK DARI HARI INI!! AMIN..

Wednesday, December 24, 2008

PRODUK KESIHATAN - DCL

pernah dengor tak namer tu.. DCL ..satu wadah perjuangan..lebih adil lebih sukses..DCL means DE CLASSIC LIFE (M) SDN BHD.. founder nya orang Melayu..Dato' Stapa Hj Omar & his wife Dato' Azlina Hj Che Abdullah..duta produk nyer si Arash Mohd & Mawi!!..

ekceli aku ni bukannyer nak citer aper..aku memang pengguna produk ni...mak aku suka minum kopi RED GUARA CAFE ...bagus kopi dia..aku dah try 2 hari..tak ngantok ler time kojo..kalu tidak mesti ngantok giler kat opis bila kul 1oam dengan after lunch..aku amik early in the morning..dalam kul 7.30am - 8.00 am..pastu tal lapor sangat pas minum..hih hih hih!maner tau lepas minum trus kurus!!insyaallah..insyaallah!!chaiyok chaiyok!!!gambatte kudasai!!

DCL jual macam2 produk kesihatan...my baby lak aku bagi makan vitamin D-BRAIN.ni vitamin Homepati tau..tapi aku memang dah lamer bagi dia makan after my baby 6months..ok gak..aku bagi anak buah aku yang pasif makan sekarang dah activate hotlink..neighbour mak aku bagi cucu dia makan dulu xleh cakap sangat..tak berbijik butir..sekarang amik ko...petah!!so aku raser ok gak produk ni..

antara produk yang dijual banyak macam water filter,barangan untuk kulit muka, and etc...nak citer banyakler.. so aku jadi ahli pun becoz my family memang regular user this product!! so boleh beli harga ahli dan boleh kumpul PV..harga product pun ok gak!!affordable..

so ader saper2 berminat? nak try product ker? nak jadi ahli ker? buleh!! so pk pk kan lah!! LU PIKIR LER SINDRI!!
email ler aku kalu ader pertanyaan kat cikmunna@gmail.com ...aku akan cuber yang terbaik memberi info yang aku tau!!

JUMPER LAGI!!

Tuesday, December 23, 2008

TAGGED DARI NACHA (cont') - WRITING TAG

Reply tagged yang berikut dari Nacha... a.k.a RATU TAGGED..ala2 mawi lak RAJA SMS!!

1. Your name / username
2. Left handed or right handed
3. Favorite letter to write
4. Least favorite letter to write
5. Write "The quick brown fox jumps over the lazy dog."
6. Tag 6 people
tada.....!!!!! ala2 tulisan doktor tak?tak dapat jadi Doktor..tulisan pun ok gak!!

Tagged dari Nacha

Ish ish dah ler tagged aritu tak reply lagi..then kena lagi satu tagged dari Nacha: http://nacha-aziezoul.blogspot.com/ ..

so anyway akak oii..adik yang rajin jawab ler!!
1st TAGGED :
1) do you think you're hot?
~ ape ingat KFC ker HOT & SPICY..but what do you think...am i hot? answer me back!!
2) upload your favourite picture of you
3) why do you like that picture?
Pic 1 ~ masa sanding..aku kan nikah dulu 02.05.2005..then baru sanding 03.09.2005.. tengok dagu..ori tau tak main ler botox!!
Pic 2 ~ Dengan 2 VIP in my life... dagu still maintain cuma ader "isler" (isi lebih) skit!!
4) when was the last time u ate pizza?
Ntah yer..dengan puan Nacha kot..same event..same place!!
5) the last song u listened to?
ntah..lupa ler..aku ni blasah jer lagu aper!!asal aku tau nyanyi!!
6) what are u doing right now besides this?
buat-buat busy!!
7) what name would u prefer besides yours?ppl i tag?
my baby's name ler..becos aku yang pilih!!hih hih hih!!
Nak tagged:
1. shu a.k.a Yol
2. puan cok
3. ieda appay
4. yanie cun
5. joey
8) who is no. 1?
geng Noisy Club (NC) yang ditubuhkkan ketika Ting4 SMPW..1 kapla 1 hati 1 jiwa tapi hubby lain2!! NC masih activate Hotlink..segala ektibiti bawah tanah masih berjalan seperti biasa..
9) who is no. 2?
ni ex-smpw..lain-lain kelas..masah dulu tak geng sangat!!teman tapi tak mesra!! sekarang baru nak bermesra-mesraan..itupun blog ler yang menyatukan kitorang!!anyway cok ko memang lazer!!
10) say something abt no. 5
ni assistant akuler!!awe Kelantan yang tengah berangan sebab nak naik pelamin bulan 2 nih..tengah final countdown..anyway semoga berbahagia dengan cik K you tu!! SEHATI BERCINTA!!
11) how abt no. 4?
ni kawan masa ITM Arau..budak DUNGUN ni tersesat kat Utara..then dia nih budak DIB (Diploma in Banking)..tapi tersesat jadi gend Budak DIA (Diploma in Accountancy)..at last pun kawin dgn budak Batch aku Bard.. nasib baik tak jadi bini no 2 pakcik Kuih Cek Mek Molek yang slalu jual kuih kat Kolej Beringin..
12) who is no. 3?
oo ni geng kat ITM Arau..tapi tak sebilik...ni gang usha jantan sesama bila time free..makan maggie sesama..sumerler sesama!!at last dia kawin gak dengan jantan yang kitorang sama2 dok usha dulu APPAY..itupun lepas aku tolak cinta appay bulat2..so Ieda jadi 2nd choice ler..hih hih hih..jgn marah ida..!!gurau jer!!
SO NACHA..BACA PUAS2...2nd TAGGED AKAN MENYUSUL!!

Tuesday, December 16, 2008

HARTA PALING BERHARGA...SUDAH SETAHUN USIANYA...ALHAMDULILLAH!!




10 DECEMBER 2007

“rasa macam Baby ni kurang aktif lah bang”
„Ye ker yang ..jom pi spital sekarang!!“
„takper ler..isokler...ujan lebat nih..then dah tengah malam pulak. Isok pagi2 kiter pi spital“..

My hubby buat muka tanda tak stuju dgn aku..aku buat tak tau terus tido…

11 DECEMBER 2007

8.00 a.m
„ dah siap!! Jom ler bang kiter pi spital..naik moto dahler..payah ler naik keta“..
„ kita nak pi breakfast dulu ke Yang“..
„ Hah lah jom pi makan nasik lemak dulu..mana nak tau kang pi spital trus admitted tak dapat makan nasik lemak“..

9.30 a.m
„Puan Normuna Azalina“
„ Ya saya“
“Kenapa yer datang hospital?”
“ saya rasa baby macam kurang gerak”
“Ok pergi baring saya nak check.. OO dah bukak 2cm ler..so pergi timbang, ambik tekanan darah yer..nak masuk wad..”
“Okey!!!%^*%^#!!!..Bang, ayang kena tahan wad tau, tolong uruskan!!”

My hubby trus angguk then uruskan registration..nak mintak wad kelas 1..tak dapat penuh!!biasaler GH..susah unless if u are government servant..

11.00 am
“Yang, doctor dah datang check ker?”
“Doktor pakar belum, doctor yang biasa2 ader ler!! Dokotor kater Baby moving okey..normal..tapi dia risau perut besor sangat..takut baby besor..nanti japgi nak pi scan..doktor kater since ader case masa 1st pregnancy..so kalau baby more than 3.5kg kena ceaser“
„ ye ker... xper lah maner2 pun ok kan...asalkan baby & ayang selamat!!“

12.30 pm
„Puan Normuna sudah scan tadi kan.. so based on the scan result we estimated your Baby weight is 3.8kg..so we propose to ceaser you? Is it ok? You have think that you had problem for ur previous pregnancy..so we don’t want it happens again. So what do you think?”
“ okeylah Doctor, I had discussed with my husband just now..so both of us agree as long as my baby and myself are ok.”
“That’s good..so u need to fast start on 1pm ok..we will send u to OT around 7.30pm”

Tak tertelan rasa makanan..aku pun terus tido!!my hubby plak balik umah nak ambik mak aku!!

4.30 pm
“Mak takut gak nak operate nih..”
“ Baca doa banyak tau..mak doakan ko selamat. Jangan risau..”
“Ayang janganler risau..semuanya ok..”
“ Puan Normuna, siap yer..tukar baju nih..tak payah pakai pakaian dalaman yer..Kul 5.30pm masuk OT..”
“Baikler..alamak Mak , abang takut ler…sejuk menggigil nih..Ya Allah selamatkan aku!!Mak, abang maafkan segala dosa2 Mona yer..halalkan segala-galanya..”
“ Banyak2 berdoa tau.. Mak tunggu sampai ko kuar..”
“ Ayang jangan takut..abang tunggu ayang.. I love you so much!!”

5.30 pm
“Ok puan, kiter nak pegi ke OT sekarang..dah bukak semua2 yang tak perlu yer!!”

Di bilik OT

“OK puankiter nak cucuk sikit ubat bius yer..tahan skit!!”

Tetiba tak rasa ape2 pun kaki aku!!kebas jer!!dahler ader orang laki2 ader dalam OT…

“Ok puan saya Doktor Sharina yer…ok!!”
“Ok (dalam nada takut + berpeluh2 + sejuk)!!!”

Mata aku dah nak tido pulak..sebab takut!!!

“Puan, jangan tidur yer, kiter dah nampak anak puan ni.. Ok..dah pilih nama ker puan?“
„ dah ...kalau boy – Farish Shahmi , kalau girl – Damia Alissa..Doktor anak saya dah kuar ker? Boy or girl?“
„ dah Baby puan dah kuar, jantina dia nanti kiter bagi tau...“
„huek..huek..huek...“...
„Doktor Baby saya ker yang nangis tu?..“
„Yer baby Puan yang nangis..ni dia baby Puan yer...kalau Boy tadi nama dia Farish kan? So ini dia Farish..tag kat tangan Baby ader nama Puan, lahir 6.03pm, jantina lelaki, berat 3.6kg ok..“
„ Ya Allah alhamdulillah.. Ko selamatkan kami berdua.“

Pertama kali aku lihat wajah anak aku.. segala perasaan sakit, takut dan segala-galanya hilang!!Sejuk mata aku memandang..

SYUKUR YA ALLAH KAU KURNIAKAN AKU HARTA YANG PALING BERHARGA.. MUHAMMAD FARISH SHAHMI BIN MOHD SUHAIMI... maksud namanya..YANG TERPUJI, PAHLAWAN YANG BERKUDA, MULIA, BIJAK, BERANI.. SEMOGA MENJADI ANAK YANG SOLEH DAN BERGUNA..

Kini genap setahun umur anak Mummy (11 December 2008).. Segala pahit manis kami sekeluarga telah tempuh membesarkan Hero aku sorang nih.. yang semakin lasak!! Whateva happen pun we love you so much!!

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Erm takder ektibiti yang best pun masa raya aji aritu..hujankan!! so nak pi kubur pun tokleh!! So aku x dapat ler nak lawat kubur arwah my baby girl and my dad..dah siap2 pakai tudung...nak pi gak kubur tapi hujan lebat gak!! my hubby plak kena kojo!maklumler keje shift..susah skit nak cuti!!! So dok kat umah jelah!! Mak aku masak mi kari & tomyam!!so aku apalagi balun ler!!



My mom dengan cucu-cucunya...yang geng baju ijau tu my cousin punya anak

Farish dengan baju yang dah comot!!

Hajah Normah baru balik dari Surau..

Boy...julie's hubby

Orang lain pun ader camera gak...

Bersama suami tercinta..

Bersedia nak pi umah Opah..

Dengan abah dia...maklumler anak kesayangan..

My younger sista.. Julie


Tuesday, December 9, 2008

Dugaan Seorang Anak, Isteri dan Ibu

Sesungguhnya Allah akan menguji orang yang disayang..itulah kata-kata yang dapat aku katakan sebagai pembakar semangat aku..i must think positive…

Dah lama aku tak hapdet blog…busy giler..aku bercuti selama 10 hari dari 29 Nov sampai semalam (8 Dec 08)… tapi cuti yang mencabar untuk aku..dugaan yang harus aku lalui…wah wah ayat power tu..

29th Nov 2008 - Saturday
Plan nak p Penang becoz reception side Ezull punya hubby..then kansel becoz my hubby tak dapat cuti.. so kena cancel…sodih nya!!dah berangan nak pi ronda2 Penang…

30th Nov 2008 - Sunday
My hubby MC plak masa ari Ahad yang sepatutnya kitorang pi bertandang kat Penang..geram betul dengan my hubby..tapi dia MC bukan aper sbb dah diagnose dapat diabetes pulak..tinggi pulak tu..so we just rest at home.. sian my hubby..so sekarang my responsibility to guide his food..need to control sugar dalam badan…

1st Dec 2008 - Monday
Memang cuti sebab earlier planning kan kat Penang… my Baby plak demam..my mom plak sakit pinggang..so I brought both of them to Klinik Kita Pandan Jaya… Masa tu Doktor kater my Baby ok..but my mom kena pi spital untur further check up..so direct trus pi HKL..aku jaga Baby dalam keta then my mom pi my sis Julie kat spital..kebetulan Julie pun ader appointment..so okler.. My baby asyik Tidor jer..bagi Susu taknak..makan taknak..air masak taknak..puting jer nak…

11.30 pm…my eldest sis datang umah lepas dia dengar my Baby fever..malam tu plak lepas bagi ubat dia punya badan macam heating skit..so my mom suruh lumurkan badan dengan air asam jawa… then aku borak ler dengan along aku…

2nd Dec 2008 - Tuesday
2.30am
still borak dengan along aku sambil lumurkan badan farish dengan air asam jawa..tapi yang biler masa aku tertido… sedar2 my Baby menagis kuat sangat… aku bangun kelam kabut..along aku pun sama..terus bukak lampu bilik..then tengok jam kul 4.00 am…terus pegang my baby..rasa badan dia panas sangat..then basah kan towel letak kat kepala..tiba-tiba badan my baby macam kena elektrik…dia macam terkejut-terkejut..apa lagi panic ler kitorang..is like macam kena electric shock… Ya Allah apa dah jadi dengan anak aku ni… aku dah nak menangis…takut.+panic+risau...then Along ajak p spital… trus rush pi Pusrawi..

4.30am sampai nurse trus sponge badan dengan air tapi dia still macam tu.. nurse kata ni dah kategori sawan tarik.. aku semakin risau..along aku lak bising2 becos doctor tak sampai lagi…dia dah membebeal lembab ler aper ler.. my baby getting worst plak tu…semakin teruk renjatan badan dia… Ya Allah selamatkan anak aku..sesungguhnya ini ler satu-satunyer yang aku ader buat masa ini..

5.00am Medical Officer (MO) datang dengang mata sembabnyer..ghupenya baru bangun tidor…hampeh betul..orang ader emergency…lagi nak buat muka sebek dia…dia check ..temperature 39.. panas dalam..then trus kena admit…

5.15am nurse ambik darah my baby…nak buat blood test takut ader virus yang merbahaya…my Baby seems calm down already..sebab satu nurse bagi ubat masuk punggung…lagi satu dia penat nangis..bayang kan dia nangis dari kul 4 am sampai kul 5am…baru nak tido si nurse ni pulak cucuk tangan dia nak masuk line untuk air…jerit lah dia..kakak aku membebil lagi then sampai marah nurse tu ambik darah my baby banyak sangat..then asyik cucuk2 tangan my Baby.. aku pun bengang dengan nurse & MO masa tu tapi still ader sabarnya lagi…

5.45am… ikut attendant pi naik Tingkat 6, wad Ar-Raihan..bilik 11 katil 4… aku mintak single room tapi penuh.. so stay dulu kat 4 bedded…my sis and my hubby dah balik..so aku stay dengan Farish..dia still tido..tapi aku tak boleh tidor..aku risau something happen to him again..

7.30am my Mom call tanya pasal farish..farish stil tido tapi aku still tak tido2…

8.00am Dr Ruzini sampai..check temperature Farish..37.8..still consider fever..so dia explain kena tunggu blood test result..nak tengok virus aper..then ader advise apery nag patut buat kalau anak demam panas..rupanya kalau demam panas bole tido dalam air-cond..mlm tu kitorang tak on air-cond..pas tu on kipas pun macam kedai kopi cina..

8.30am my mom & along sampai..farish still tido

11.00am my mom kater nak balik..aku panic gak..takut baby aku kena sawan tarik lagi… lebih kurang kul 11 am lebih dia kena lagi..so dia menagis kuat sangat..panggil nurse..dia bagi ubat syrup..tapi still my baby macam tu gak.. aku risau.. dia kena dalam10 – 15 minit pastu baru cool down.

1.30pm dia kena lagi..panggil nurse..tapi nurse kat situ agak lembab bertindak.. aku panic…luckily mak aku ader. So kitrorang decide amu and my mom akan stay sini jaga my Baby..

Dia kena lagi sawan tarik kul 5pm…then kul 7pm ..kul 11pm dia tidor..sian dia mesti penat and trauma nak tidor takut kena tarik-tarik lagi

3rd Dec 2008 - Wednesday
Kena lagi kul 2am..then kul 7am..yang aku peliknya nurse memang lembab..macam layan tak layan jer..aku dah panic giler…
Last dia kena dalam kul 10.00am..tapi nampak dah berkurangan..

8.30am Dr Ruzini datang kater platlet darah untuk check dengi normal..tapi cell darah putih and air kurang dalam badan.. that s why he lost weight obviously. Dr still surun kitorang sponge dia..suruh turun temperature..

3.30pm transfer to single room..more comfortable..tapi baby dah tak kena tarik2 lagi lega aku..alhamdullilah..

So since dah dok kat single room ramai ler yang dok melepak..farish pun dah nampak sihat sikit..dah start memanjat katil baby..alhamdullilah..malam tu family aku lepak kat spital sampai kul 11pm.. yang bestnyer..hubby aku sibok tido kat wad gak..dia kater tak best tido umah sowang2.. so mala tu my mom tidor atas katil..aku and my hubby tidor dalam sleeping bag yang adik aku pinjamkan.. malam tu temperature farish dah stabill..dah kuat minum susu..

4th Dec 2008 - Thursday
10.30am
Dr Ruzini datang lagi.dia kater baby aku more to virus fever..myabe kena infection fro surrounding..dia tak kasi anto nursery for 1 week.. yang paling best dia permit kitorang discaj arini…yaaahooo…. Alhamdulliah!! Kul 4 pm lepas dah dapat segala-galanya kitorang pon tinggalkan PUSRAWI..

Alhamdullilah..setakat ni Farish dah kembali aktif semula… dah berselera nak makan..aku happy balik.. aku harap sangat biarlah ini jadi kes pertama dan terakhir untuk Farish…

Ya Allah aku mohon padaMU cukuplah dugaan yang KAU berikan kepada Hambamu ini.. Sesungguhnya aku insan kerdil ini tak mampu rasernya nak menanggung segala keperitan yang KAU berikan..KAU lindungilah anak aku dari sebarang mara bahaya,gangguan syaitan & musuh-musuh Mu, dari segala penyakit..KAU rahmatilah hidupnya..bukaklah pintu hatinya untuk menjadi anak yang soleh,beriman,bijak,mulia,berani..Tunjukkanlah farish jalan yang lurus dan diredhai.. Sesungguhnya KAU maha berkuasa keatas setiap insan MU. Amin..




Wednesday, November 26, 2008

New Generation of Astronauts

Insyaallah...berkat doa mummy & kesungguhan Muhammad Farish Shahmi belajor nanti.. maybe you are the next generation of Malaysian Astronaut... Hope you will make me proud one day... Insyaallah.. Pesanan mummy.. hope you will study hard & smart and fight for your future. Your life is on your hand..mummy always pray for you... Insyaallah!!

Tuesday, November 25, 2008

Kesian My Boy

My sis memang noty... dia dah pedajal anak buah sindri.. mak long farish ler punya idea ni... mesti mak long(kakak aku) yang beli then achik (adik aku) dia snap gambo then MMS aku... sian my boy... anyway still look funny & cute!!.. Mummy really loves you...

Monday, November 24, 2008

My Best Friend Wedding

Erm nice title..tapi aku bukan macam Julia Roberts dalam citer tu.. i'm really happy.. at last, my best buddy had found her true love.. I'm happy for you babe!! Ekceli aku dgan dia memang close giler!!! Dia yang dimaksudkan HASNYZALHANI ABD SANI.. aku panggil Ezull @ Azizul @ Ajis.. kawan lain panggil dia NICK.. Budak opis & family dia panggil Iza..

kitorang berkawan since SEKOLAH KEBANGSAAN KAMPUNG BARU..tapi dapat sekelas masa darjah 6 Matahari..
Then pi SEKOLAH MENENGAH PUTERI WILAYAH.. dari Ting. 1 Budi sampai 5 Mulia aku sekelas dengan dia..Aku ketua kebersihan..dia penolong kebersihan..kelas aku dari Ting 4 Mulia sampai ke 5 Mulia asyik menang kelas terbersih tau..tengokler saper ketua nyer!! hah hah hah.. siap da motto kelas .. tak silap aku mottonyer begini : "KAMILAH BAKAL PENJANA EKONOMI PADA TAHUN 2020"... poyo betul.. motto konon.. nasib baik tak menang Moto...ala-ala power root.

Abis SPM 1996 alhamdulillah result cemerlang.. Kitorang dapat ITM Arau, Perlis.. jauh giler.. tapi best..unforgettable experiences.. kitorang sesama dapat DIA Batch 97-00 (Diploma In Accountancy).. tapi tak dapat sekelas..masa part 1 aku dok seperate dengan ezull.. tapi start Part 2 sampai grade kitorang dapat dok berdua.. masa kat ITM orang sibok bercinta macam belangkas.. tapi aku lak berkawan macam belangkas.. kah kah.. tapi memang banyak sangat pengalaman dok kat Arau..tak buleh nak criter cos banyak sangat!! sibok usha jantan ler..sibok bergossip ler!! macam2 ler!!

Dah grade Diploma kat Arau..kitorang further kat Shah Alam.. BACC batch 2001-2003 Bachelor in Accountany with Honours..wah-wah canggih namenyer..yang best nyer..orang buat 2 tahun tapi kitorang buat 2 1/2 tahun.. maklumler ader sangkut paper.. then nak jaga CGPA..kena drop paper!!. hih hihhih..masa ni kitorang dok umah sewa... RM100 sebulan... umah flat!! boleh ler..masa ni naik kancil sampai 6 orang..tapi badan macam model2 takperler...

Then grade pi carik kojo..macam2 kojo kitorang buek at last dapat gak keje yang stabil..Ezull skang exec kat CIMB Bank.. aku lak AM kat Ranhill Powertron Sdn Bhd.. Alhamdullilah..kitorang berjaya gak..nasib baik keje lain2..berkembang sikit minda..

02.05.2005 : aku yang gatal dulu..so aku kawin ler dulu dengan pilihan hatiku Mohd Suhaimi bin Yusof.. Ezull banyk ler bersusah payah..dia ler pengapit aku..

22.11.2008 : Ezull selamat disatukan dengan pilihan hati nya... mamat Penang mari.. lip lap lip lap anok Mami!! hih hih hih YUZLEZAM YAHAYA.. aku and my hubby jadi pengapit a.k.a penyimpit!!
Anyway congrats for both of you.. Yuz hang jaga Iza betoi2 no.. jangan nak buat hal.. aku plangkong kepala kalu ada apa2 jadik kat Iza.. hang jaga no.. Anyway Yuz baik orangnyer.. sama 1 kepala dgn kitorang.. semoga cepat2 dapat Baby girl ok.. boleh ler berbesan pulak... hah hah hah...






TAHNIAH BABE!!!

November yang Busy

hah dah nak abiz dah bulan Nov..copek nyer!! den ghaso banyak bondo bolum buek laie..tibo2 yo dah abis bulan...copek nar maso berlalu!!! aku memang busy giler for this month.. every weekend ada ektibiti... bior aku citer :

~ Weekend minggu pertama (30 Oct - 2 Nov) : Balik Kg Mertua yang jauh di ujung dunia.. KELANTAN!!
~ Weekend minggu kedua (7 - 8 Nov) : Bawak mak pi JB.. wah-wah dari pantai timur ke selatan!! ish ish ish..mentang2 minyak dah turun rege!!~ Weekend minggu ketiga (14 - 16 Nov) : Family Day kat Langkawi..organised by my opiz.. nak tau citer nyer buleh pi visit blog Nacha http://nacha.aziezoul.blogspot.com/ ... senang aku takyah type...~ Weekend minggu keempat (22 - 23 Nov) : MY best buddy kawin.. nanti aku buat new entry untuk citer ni~ Weekend minggu kelima (29 - 30 Nov) : Insyaallah plan nak Penang - my best buddy punya majlis bertandang!!

Yer...ituler ektibiti yang aku buat during this month!! mengalahkan menteri aku ni.. sememangnya BUZY TAHAP GABAN!! PENATNYER!!!

Picas Tag From Nacha

Kome ni suke bebenor main2 tag ni yer.. ni koje si Nacha http://nacha-aziezoul.blogspot.com/... Kak Noor nak nengok ke gambo teman yang comel bebenor ni.. yang fotogedik nih..

the rules & regulations:-
1. Take a recent picture of yourself
2. Don't change clothes. Just take your picture
3. Post that picture with NO EDITING
4. Post this instruction with your picture
5. Tag 10 people to do this.

Erm kak noor ..niler hasil gambo... nengok puas2..kang rindu pulak... TAAAADAAA::::

Okler aku tagged saper2 yang datang visit blog aku ni...jangan tak reply tag aku tau.. aku tau sapa yang datang banglo aku nih... saper tak jawab aku anto saman!!

Thursday, November 20, 2008

Mutiara Hotel, JB (7th Nov - 8th Nov 2008)

Erm lamanyer tak hapdet..buzy + malas = blog tak hapdet...
Ekceli last 7th nov aku pi JB ..ader emergency..adik aku punya father in law meninggal dunia.. dia jatuh kat tempat kerja then trus meninggal... so my mumyang ajak pegi... so that night we had check-in kat Mutiara Hotel JB..not badlah hotelnya..tapi yang bagusnya my baby yang dah semakin noty tu..menunjuk belangnyer dalam bath tub... sakan dia berendam.. aku suruh my Hubby bawak pergi pool..dia maleh..then abah dia boleh bukak ari bath tub..berendam ala-ala swimming pool... bila we all bawak dia kuar..menangis sampai hempas2 badan..so opah dia kater biar dia brendam sampai puas...





Tuesday, November 4, 2008

New hapdet

ERm sekarang macam maleh pulak nak hapdet...sebab bz giler... since balik dari KK last month aku xtau nak hapdet aper..sebenornya banyak gak citer...yolah dah dapat habuan yang diimpikan..so bz menghabiskan jer...kah kah kah..ekceli sekarang ni tengah bz nak arrange family outing office punya ke langkawi..next week plannyer..so babyak bende nak settle..last thursday plak cuti 2 sebab balik kg mertua...aku ni memang menantu hantu skit..dah nak masuk 4 tahun kawin baru balik kg my hubby 5-6 kali jer..balik pun x lamer..3D 2N..kojo ler..maner buleh balik lelama..kat Kg my hubby xder wat aper2 pun..just lepak2 jer..ari Jumaat pi mandi sungai + jeram then malam pi Tesco Kota Bharu..baru tau..besar giler..memang hypermarket..erm lepas tu x pi maner2 pun sebab the next day kitorang cabut balik KL... erm nanti ler hapdet..memang tengah malas giler...

Monday, October 20, 2008

Hari-hari yang best!!

Tak sempat nak update blog...BZ tahap gaban ni.. Gaban pun tak BZ macam aku sbb dah ader atromen... anyway last week kena pi outstation..kat Sabah..dah lamer tak pi..last June kena pi sebenornyer tapi excuse konon anak kecik lagi..tapi la ni no excuse..

ekceli 14th Oct ader Board Meeting..so kena pi..GM aku nak expose aku meeting dengan all the director..pas time tau masuk meeting dengan bos-bos.. ketaq gak!! pasal meeting tu takder ler hal sangat sebab aku dengar jer..yang present Head aku..tapi next year aku plak kena present depan BOD...boss aku kena transfer Company lain..huaawaahhh!!

Sedih gak kena tidor sowang2..tetiba ingat plak budak kecik tu..my hubby kater dia merengek sebab dari kul 2 pagi sampai kul 4..carik Mummy dia..sian nyer my baby.. nasib baik 1 malam jer..

Ok back to meeting punya criter...yang penting ader good news... apa lagi... all the proposal relating to the money has been approved by Director without objection...yES YES YESSSS!!! money money money!!!!! Alhamdullilah...boleh ler buat belnja2 family...

anyway tak tau nak citer macam maner kegembiraan aku nih!!! syukur ya ALLAH!! okler nantiler update...dah kekenyangan sebab tadi opis ader Jamuan Aidilfitri.. menu aku ialah AYAM MASAK PALEMBANG...halamak terlupa amik gambo lak... SVP aku suka..puji abis..tapi bukan aku yang masak...Mak akuler chef terhandal di seantero dunia...Class mak..TQ!!

nantiler update pasal jamuan Raya...chow chin cau!!!

Wednesday, October 15, 2008

Kenangan Silam...Spesel for Puan Cokolat

Seperti yang ko nanti-nantikan...aku dengan berbeso hatinyer Mencapap gambo orang ko carik selama ini... antara tokoh-tokoh yang pernah wujud dalam sejarah ko... nasib baik ko dah jumper En Yoep yerr...

niler gambo Norma sekarang yang dah agak sihat macam aku..maklum ler cukup makan.. sebelah tu abe dia yang aku rasa yang ke-3... kelas minah ni sekarang HOT CHICK tu...

anyway sekarang no more Man okey...meck norm tau...kalu ko nak contact dia ni email address : mecknorm@yahoo.com

Tuesday, October 7, 2008

RAYA 2008

PIC MASA RAYER..THEME : COKOLAT...TAPI BABY AKU TIDOR YANG DALAM BUAI..MALAM RAYER TIDO LAMBAT.. IKUT MUMMY DIA LAYAN TV..hik hik hik..


Salam Aidilfitri...Maaf zahir & batin...
Erm baru nak update blog...bz giler..nak siap kan audited account..then prepare paper untuk meeting next week kat Sabah..Malasnyer nak pi..lagipun sian nak tinggalkan si kecik tu..dulu xper ler...tapi nak wat camner..dah namanyer keje..
anyway nak citer pasal raya aku...erm..xder yang speselnyer..cuma yeah yeah..aku dapat pose penuh sebulan..yeszaaa..tapi aku biaserler..memang jarang kena ganti posa since aku akil baligh lagi...hih hih hih!!tapi x best nyer aku xleh gi kubur masa raya sebab dapat monthly leave masa rayer pertama..
aku raya kat sini jer...yolah dah takder kampung ler..nak balik kg my hubby dia lak x dapat cuti...hih hih hih nasib baik dia x dapat cutiler!!masa 1st day raya stay kat umah jer...malam semua makcik aku datang umah..so macam maner nak balik kg..mak aku dah kira kena buang daerah dari perak tu..maner taknyer semua adik-beradik mak aku semua stay kat PJ..even arwah opah aku pun dok kat PJ dulu...so consider kg aku kat PJ jerler..
so 2nd day rayer baru pi semua umah makcik aku kat PJ... tapi raye kali ni mak aku agak touching skit..maner taknyer..adik aku beraya ikut laki dia balik JB..maklumler anak bongsu dia takder..so menagis ler dia ingatkan adik aku tu.. akuler yang berusaha gilernye nak menghiburkan mak aku tu...
3rd day raya mak aku ajak p survey fridge..dari dulu lagi dia nak beli...so akupun bawak ler dia round KL..tapi pelik gak..rayer2 pun jalan KL still bz gak..aparaa diorang ni xder k ker..p ler beraya Kg...petang lak bakal mak mertua along aku nak datang beraya..so aper lagi kelam kabut kakak aku beli makanan..nak masak tak sempat...so juadahnyer PIZZA HUT!!! ala-ala western gitu..
raya 4th - lawatan balas ke rumah bakal mak mertua along aku...laki aku kojo..x dapat cutiler...isk isk sodeh den...lepas tu p umah norma (anak angkat mak aku)..masak nasi berlauk siap..kelas ko Ma..maklumler dah nak kawin... malam p ulu langat umah enal (anak angkat mak aku...mak aku ni memang ramai anak angkat...orang kalu datang umah mak aku memang xler nak balik..then trus melekat panggil mak..) tapi aku suka pi umah enal ni suasana sejuk je..kat bukit langat namanyer...
ari AHAD ...waaaa sudah mau abis cuti yerrrr!!cepatnyerr!!!So ari ahad ari membesarkan aper yang patut kat umah..REST AND RELAX..sambil kira budget yang dah over-run!!!
MONDAY until today tengah giler buat kojo..kena abiz kan cepat..yerlah next week nak propose BONUS Nih...mintak-mintak dapat lebih-lebih-lebih...increment + salary adjustment.. Boss tolongler...barang dah naik maa...minyak..tol..semua mahal...so tolong ler staffs yang gaji ciput nih...
SO ITULAH CITER RAYA AKU YANG BIASA JER TAPI BAGI AKU BEST SEBAB :
1. dapat raya dengan mak aku..still dapat cium tangan dia + pipi dia + bagi duit raya kat dia dll
2. xyah balik Kg my hubby yang jauh giler tu...Kelantan..penat oiii!...
3. dapat kumpul duit raya banyak gak untuk anak aku... so Farish mummy nak potong duit raya tu yer...duit baju raya + kasut raya + dll
4. Dapat cuti lama skit..so rest ler skit...
Okler....jumpa di hapdet yang baru...(kalau ader masa and tak malas...)

Monday, September 29, 2008

SELAMAT HARI RAYA

Dear Kengkawan..Friends..Pang Yau..anyboday who are visit my blog are my friends...

Setelah sebulan kiter berposa..

Tahan lapar tahan dahaga..
Lagi 2 hari kiter beraya..
Mariler sambut dengan gembira..

Kalau ader silap kata..
Tersalah laku tak kira masa..
10 jari tersusun sama..
Ampun maaf sorry dipinta..

Masak rendang dengan hati..
Hindangan raya mendapat berkat..
Balik kg drive hati-hati..
Pandu cermat jiwa selamat..

Gendang Gendut Tali kecapi..
Makan ketupat jgan lupa saya sekali..

SALAM AIDILFITRI..MAAF ZAHIR BATIN..

IKHLAS DARIPADA:

Suhaimi, Mona & Farish
29 Ramadhan 1429