CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, September 6, 2010

Latest Update

hi hi hi

hari ini 6 September 2010...27 ramadan 1431...

saya dengan malasnya meng update blog ini...
kemalasan semakin ketara...
sepatutnya time ni saya kena settle kerja office before work...
but... M.A.L.A.S...

latest info.. keluarga semakin berkembang..
pertambahan seorang ahli baru.. now 7 months oredi...
IRIS NUR SOPHEA..puteri baru dalam hidup saya selepas saya dikurniakan seorang hero yang dah nak masuk 3 tahun... noti sesangat...

alhamdullilah saya pun semakin mengembang..bulat + gomok dan mcm mcm lagi.. (bila ler nak kurus nihhhhhh...TENSENNN)

Hubby still maintain..jeles tau..

kini active dlm fb plak..carik ler MUNNA AZALINA..ituler saya...
then kalu depan FB giler dgn online shopping...hish hish hish perabis duit memang teror...

erm nanti ler upload picas yg latest..

ni kira entry perkenalan...
ok chow

Sunday, January 17, 2010

LAMANYER TAK HAPDET... :-)

SALAM SEMUA...

lamanyer tak hapdet..rasernya september last year..pasal eksiden keta kesayangan aku...
okler..bior aku hapdet berita terkini hiburan sensasi..

hapdet pertama: MY GRAND LIVINA
aku takder keta almost 2 months..masuk worksyop 15.09.2009...kuar worksyop 14.11.2009..lama tau..tensen giler masa tu..nasib baik mak aku nyer keta ader..total cost repair = RM20K..nasib baik claim kat keta yang langgor aku..then dapat claim of usage RM1k++ ..SO LEPAS LER NAK bayar insurans keta masa bulan Dec..alhamdullilah..tapi keta tu macam dah tak best ler..yelah dah macam 2nd hand car pulak rasernyer...

hapdet kedua: CONDITION MAK AKU
ALhamdulillah..ader improvement..tapi slowly2 ler...at least ader +ve improvement..la nih pi akupuntur..tapi sesiapa yang ader tau katner tempat yang bole ubat sakit buah pinggang..boleh inform aku...

hapdet ketiga: AKU..
alhamdullillah...aku tengah menunggu hari..due on 25th Jan 2010..so another 8 days to go..BB so far ok..cuma aku jelah Dr suspect ader diabetes plak..ntah ler..macam2 ler Dr ni...layan jelah..harap2 semua ok..insyaallah...contraction pun dah raser sikit ni..tapi aku takut pun ader ni..doa2 jelah..semoga kami berdua sihat sejahtera..

kerja kat opis seperti biasa...tanggungjawab semakin banyak..nasib baik ler ader 2 assistant..memang susah jadi HOD ek..aku ni dah ler takder leadership skill..so banyak benda nak kena belajor..hish fening2..nantiler lepas aku dah habis deliver aku kena plan untuk process development untuk diri sendiri..

hapdet keempat: MY FAMILY
My hubby ok..tapi diabetes dia tak kontrol..yelah dia tu bukannya nak pantang makan..pantang junpa adeler..bab smoking memang terukk..kuat sangat..tensen aku..tapi aku sian dengan dia..kerja dia semakin teruk..shift tak menentu..dulu shift pm masuk 3pm-11pm..la nih tukar 5pm-1am..then off day dah tukar ke khamis..dulu sabtu..kerja teruk..sian hubby nak carik rezki..what ever happen i love you...

my lil boy semakin paham aper yang kiter suruh...dah pandai cakap kalau dia nak makan ker..nak susu ker..nak aper2 ker..tp semakin dekat nak dapat adik dia lebih attach dengan aku..sometimes aku raser sayu pulak..mesti dia sedih sebab nanti kasih sayang terbahagi 2..whateva happen pun i'm still loving u..

okler aku raser enuff for this time..nantiler aku hapdet kalu ader citer2 terkini hiburan sensasi lagi... OKLER c ya again..

Tuesday, September 15, 2009

DUGAAN BULAN RAMADHAN Part 2







Last Saturday, once again aku diuji dengan 2 ujian skali gus...
~2.30pm - 12.09.2009~
My mum request bwk pergi Hospital Ampang..asma dia semakin teruk..cannot breath...so bawak dia sorang2 jer..
~2.50pm~
Sampai hospital..drop kat emergency...dia trus masuk kat separa critical..di rawat diruang asma..aku cakap mak ambik nebulizer dulu..aku parking keta jap..nanti aku register..then trus parking kat kawasan luar hospital..tepi jalan..cosider illegal parking..tapi byk keta park along that road..both side penuh..biasaler hopital kan..nak-nak kawasan emergency..aku memang nak parking skejap sbb nak uruskan registration mak aku..then baru parking bebetul..
~2.55pm~
dah register..trus tengok my mum yang kena nebulizer..hati tak sedap..so ckp kat mak tunggu jap..nak pi park keta properly..
~3.05pm~
YA ALLAH..KETA AKU KENA LANGGOR..BENGANGGGGGGG!!!BODOH BETUL DRIVER TU..Budak lelaki tu kater kat aku sori dia tertidor..boleh cakap macam tu ...dia bawak CAMRY 2.0..teruk sama macam keta aku..dia dtg dari arah bertentangan...keta aku yang last kat line tu..dia kasi hentam..nasib baik aku tak sampai lagi kat keta...just imagine...MPV Nissan Livina...dah jadi MyVi..dah ler nak raya..memnag teruk...tak boleh gerak..dia bawak laju giler..
nak balik kg camner?
~5.00pm~
Pi balai polis ampang..buat report..at the same time my hubby yang handle my mum..then dia kol..my mum admit hospital..lung infections+asma...Ya allah..macam2 dugaan...
SEKAARNG KETA KAT WORKSYOP...MY MUM STILL LAGI KAT HOSPiTAL..AKU KEPENATAN 2 HARI JAGA WAKTU SIANG..1st NITE ALONG AKU..2nd NITE adik AKU then tonite turn ALONG BALIK..AKU JAGA SIANG JER..COZ H1N1 bahaya utk ibu mengandung..
So now obviously aku memang penat + stress + tension + sedih..Memang beso DUgaan yang aku dapat..semoga ader HIkmah sebaliknya..insyaallah!!! DOAKAN KENGKAWAN

Saturday, September 12, 2009

DUGAAN BULAN RAMADHAN

Sesungguhnya Allah kurniakan dugaan untuk umat yang DIA sayang...INSYAALLAH..untuk dugaan yang diterima ALHAMDULLILAH..

My mum not feeling well..since last Sunday...dia kater tak larat..so we assume gastrik dia dtg balik..memang lazimnya every bulan Posa dia mesti ter miss 3-5 hari posa sbb gastrik yg teruk..On monday pi Clinic..Dr bg ubat gastrikk..then dia kater macam semput..the next day on selasa dia semakin teruk..Asthma pulak..macam2 ubat makan tak jalan..

then hari Khamis lepas sahur dia kater sesak nafas..so aku EL on that day..bwk pi Hospital Ampang..wat nebulizer...lepas tu ok..tp bila sampai umah no improvement..aku rasa getting worse plak..than aku ajak pi umah ustaz kat kajang ni..ustaz dr Darul Syifa..tp dia tak nak..

semalam dia kater dia tak tahan..so aku paksa dia pi umah ustaz tu gak..janji jumper 10 malam..tapi kakak aku lambat so plus sesat kitorang sampai dalam kul 10.45pm..mintak maaf ustaz..

masa on da way tu mak aku jd temper jer..then dia mcm takut..sampai jer ustaz tu baca ayat2 al-quran..tetiba dia tak sedar..so jd ler ala2 citer MISTIK + HISTERIA...takut gak..tapi kuatkan semangat..
mak aku mmg senang kena kalu p tempat2 yg lain macam skit.. ALHAMDULLILAH dgn Bantuan ustaz tu & dengan IZINnya ALLAH mak aku dah ok..

tapi malam td still tak bleh tidor..dia asyik batuk + semput...tp dia kater tak raser berdebar macam sbelum ni..sian Mak aku..mmg kali ni Asma dia makin teruk.. YA ALLAH berikan laer mak aku kesihatan yang sempurna...

KENGKAWAN DOA KAN KESIHATAN KAMI SEKELUARGA YA!!!

Thursday, August 20, 2009

SALAM RAMADHAN

SALAM RAMADHAN untuk semua umat Islam seluruh dunia...semoga kita mendapat keberkatan dan kesihatan yang sempurna untuk menjalani ibadah puasa kali ini...semoga segala ibadah kiter diterima ALLAH SWT..

dolu2 masa kecik memang kureng skit time posa...tak larat..asyik2 countdown..rasa nak berendam or nak dok dalam peti ais jer...bila raya aku ler raja kutip duit raya...

tp sekarang aku memang suka bulan ramadhan..sebabnya aku rase meriah tau bulan ramdhan ni..selruh masjid penuh dgn cahaya and org...bunyi orang2 semayang terawih..bertadarus..area umah aku sampai ke tengah malam ler..memang happenning...

time bazaar ramadhan lagiler giler..abis duit..tapi best..tapi dolu2 masa dok kg baru lebih happening dari area cochrane ni..kalu nak pi yang banyak choice kena pi desa pandan...'

tapi masa kat kg baru...dekat dgn pasar minggu ..jln raja alang ...jln masjid india..best ooo KG BARU...I LOVE KG BARU..

anyway SELAMAT BERPOSA SAKAN SEKALI LAGI..SAYA MINTAK MAAF ZAHIR & BATIN JIKA TERDAPAT KATA2/PERBUATAN YANG MENGJENGKELKAN/MENYAKITKAN HATI SEMUA2..MINTAK MAAF DARI HUJUNG RAMBUT SAMPAI HUJUNG KAKI...HALALKAN SEGALA-GALANYA...

Sunday, August 16, 2009

BUSY GILER

Lamanya tak update blog...sekarang memang no time ler... BUSY GILER.. TENSEN PUN ADER...

WHY U SAID THAT U R REALLY BUSY...

1. tengah year end audit..need to fibish before raya..if not no B$$$$S lor..

2. kena jaga department..hih hih hih..dah jadi boss ni lagiler payah...

3. once u have been upgrade kena struggle ler skit.need to read & learn..need to manage & solve... need to control & decide...hoiushh heavy task ler..

4. from morning sickness now become evening sickness..la ni petang sampai malam asyik pening kepala.. alhamdullilah dah 4 bulan..scan tak nampak lagi ...movement belum rasa lagi..last check up turun weight 2 kg..yesss..nak kena diet even pregnant ler..sebab skrg pun dah heavyweight tau..ala2 geng SUMO

5. pity farish..lately slalu no time to spend with him..mommy busy at work..balik malam jer..sekarang pulak asyik check-in umah opah dia..sian mommy tak dapat nak peluk2 dgn farish..the best thing is now dia agak kureng manja dgn aku..macam tak pedulik jer..lebih manja dgn opah + mak long + acik dia...lagi le sodih,,,huwahhhhh!!!

6. jadi committee Dinner Penjanabebas..kena pi meeting kat subang plak...nasib baik existing committee well experienced..so bole belaja ler..aku pernah lead committee utk farewell dinner CEO aku masa 2004 dulu..tapi utk 300 pax jer... ni 800 - 1000 pax..giler tu.. 1 malaysia..siap ader menteri...fengsannnn...

tak tau ler kalau nak diluah memang byk ..tapi sabor jerlah...

semalam aku wat kenduri ...in conjunction with ...

1. kenduri arwah untuk my 1st doter..ARWAH NUREDREEN ALISSA..genap 3 tahun she left me....i still loving u..no matter where u are..u always in my heart... semoga dicucuri rahmat.ALFATIHAH

2. kenduri menyambut puasa..SELAMAT BERPUASA UTK KAWAN2 SEMUA..semoga ibadah kali ini diterima ALLAH dan MAAFKAN SEGALA KESALAHAN SAYA SELAMA2NYA..

3. kenduri kesyukuran..dapat rezki sikit..ALHAMDULILLAH...

yang best lagi satu SEMALAM dapt gak aku nengok citer AYAT2 CINTA...aku ader bacer buku tu..tapi memang buku tu memang best...citer kureng..aku lebih nangis baca buku dari nengok citer..tapi now this movie become 1 of my feveret..

oklah hubby dah bising suruh mandi..baru balik berjalan dgan adik ipar carik brg kawin dia..tapi tak best kena pakai Mask..lemas and rimas...what to do this H1N1 memang buat everybody worry..

okler see u guys for the next update...insyallah.. wassalam...

Monday, August 3, 2009

Terkenang semasa dulu...part 2

hihiiii..last weekend sibok selak album lama2..bosan2..tetibe tringat gambo masa dolu2.. bestnya zaman dulu..



1.zaman sekolah..kita enjoy
2.zaman kat itm..ramai kawan..rasaler graduate dapat scroll
3. zaman kerja..merasa kurus...giler oo..mesti korank nengok terkezut..



nengok ler tapi yang lebih banyak kat FB ler...


Masa ni 5 Mulia..last year in school



@ UiTM Cawangan Perlis..Diploma in Accountancy 1997-2000
Antara geng kat ITM Perlis..ni bilik aku..memang port sebab dekat Kolej lelaki..so sape2 nak usha boyfren masing or nak cuci mata kat bilik aku ler tempatnya..Kolej Cendana bilik 012


ni kat ITM Shah Alam..aku sambung Degree..ni dgn geng masa malam Pre-Graduation..kira last night ler ni..maner aku???


Hari bersejarah..alhamdullilah cita2 aku and my parents tercapai..tankiu mak & ayah..eve this time my father was not here anymore but i know he proud with me..


This is my 2nd job actually but the 1st job..contract for 3 months..receptionist @ Alstom Power..then dapat Junior Secretary @ Housekeeping Department, Grand Seasons Hotel. Permanent job tapi stay for 1 year jer..this place memang seronok keja..ramai kawan2..so enjoy..kat sini ler i found my soulmate..hih hih hih..



Monday, July 20, 2009

My Cousin's Wedding



Nurul husna ni anak mak yong aku (adik mak aku)..this is her 2nd doter..but 1st time organise wedding..grand aku raser..ader 11 khemah tu...
aku suka pelamin dia ..cantik..bila kena good lighting..class tau..tapi yang tak bestnya pelamin atas stage..timggi sgt..takut aku..tapi grand ler..malam sabtu ader berinai..dia nikah friday 17th July..
19th July dia sanding..my mum besday tau..tapi tak celebrate pun ...baru tadi jer pi celebrate bawak my mum makan piza hut..opps salah citer lak..
punya ler ramai manusia datang wedding dia..maklumler bapak pengantin,mak pengantin dengan pengantin sekalik orng kuat UMNO and Belia 4B..tu yang 1 malaysia kot datang..fening aku nengok..lagipun kira 1st time kawin kan anak..tu yang ramai serbu tu..
tapi malam yang best...ikut adat orang perak ader salam beradab..pengantin dok kat pelamin..all the family 1 by 1 dengan ikhlas hati bagiler duit saguhati.ikut ikhlas..tiada paksaan.. then lepas tu ader acara baling gula2 and duit.. aku berebut dapat ler 90sen..hih hih hih..duit tol pun tak lepas..yang best tu tengah syok2 depa ni mengutip gula2 and duit..tiba2 bomba pancut air..abis basah dengan pengantin and parents diorang..nasib baik aku tak kuar pi kutip masa tu....tengah excited2 nengok diorang kena pancut ..rupenya mak aku HAJAH NORMAH pun ader..basah kuyup dia..siap bawak farish lagi...suka ler lil hero aku..main air...
settle semua dah absah kuyup...kitorrang semua bantai berkaraoke samapi kul 12midnite..ader show free\.. adik Dato CT, CT saerah pun datang gak..so dia pun saje2 perform 2lagu...oklah..ader gak artis datang..ekceli dia best buddy kakak sulung pengantin..
aku balik dari umah makcik aku kul 112.30am..ngantok giler..samapi umah kul 1am..trus tido kan hero aku..nasib baik monday cuti..tapi isok selasa kena kojo...malasnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........

1 night in Istana Budaya




15 July 2009 with "COMPLIMENTARY TICKETS" from Julie's ex-boss..so we had a good experience to watch a extravaganza theater "THE MERCHANT OF BOLLYWOOD"..shava shava..jai hooo..

so both of us sampai around 8.15pm..luckily cik fiza tu inform kena pakai proper attire..ghopenya that the 2nd night tapi close for public..utk VVIP and media only..so we all ni kara guna baiknya cable dapat masuk..
around 8.45 Mahadir Lokman announce kena bangun sebab ketibaan ader kerabat diraja if not mistaken YDP Negeri sembilan punya wife..maybe..then kena nyanyi negaraku..ok gak lame tak layan oo..nyanyi dengan semangat nya..
once finish..the show start..very colourful and all the dancer move so graceful..the best thing is pakaian diorang..colourful and sexy...fuiyohh..
tapi lagu nya 1 jer aku tau..SHAVA SHAVA..yang lain tak tau sebab diorang buat lagu baru..lagi satu siap ader intermission..mcm nengok wayang industan lak..ader rehat2 dalam 30 min..
so far okler shownya..
end of the event all the guest bangun and berjoget reramai..mase tu lupa diri lak yang tengah mabuk...hih hih hih..
show end around 11pm..then rushing balik rumah..rupenya my mum kater my lil hero sakit perut sampai muntah2..ingatkan kena food poisining tapi rupenya ari tu 1 hari suntuk tak makan aper2..so perut masuk angin..bawak p clinic then suap bubur McD abis 1 mangkuk besar..sian hero..mommy p berlibur anak tak sihat..sorry dear..mommy wont do it again..
last but not least those who are love hindi' dance and songs..this is the best time to watch live how they move follow the melodies... EXCELLLENT... with standing ovation..big applause..

Tuesday, July 14, 2009

THE MERCHANTS OF BOLLYWOOD

Hooray..dapat complimenatary ticket for this concert..ekceli adik aku Julie yang dapat dari x-HR Manager dia kat opis dulu..la ni x-boss dia tu keja dgn Wan Zaleha radzi…so since dia ader extra ticket dia offer ler weouls..

Tak tau ler show nya camner..tapi aku gerenti mesti colourful and full of sparkling musical…extraordinary dance steps… and of course the gorgeous dancers will show their gentle movement…SHAVA SHAVA…JAI HOO…

I try to snap picas ler if they allowed..if not just boleh nengok gambo kitorang jer…

This high-energy show ni kat Istana Budaya tau..from 14 – 26 July 2009… Harga ticket pun quite okler…tapi nasib baik Free…hih hih hih…
Kalau saper2 nak enjoy yourself..pi ler visit this website www.ticketpro.com.my ….
Sementara ticket available…

Tapi okler mengubat gak kelukaan…aritu plan nak nengok Konsert Lelaki from Anuar Zain kat Istana Budaya…but the ticket sold out..so this time dapat gak pi nengok show kat saner..